Događanja se odvijaju tijekom dva vikenda, od 1. do 8. veljače 2014. godine u organizaciji Turističe zajednice Donje Stubice, Družbe vitezova zlatnog kaleža te sudjelovanje brojnih gostujućih udruga i statista.

Puntanje kmetov započinje 1. veljače u rodnoj kući Matije Gupca u selu Hižakovec u Donjoj Stubici. Kasnije se organizirano odlazi prema Gupčevoj lipi, a sve završava pripremanjem bune i pučkim veseljem u Birtiji pod lipom.

Tjedan dana kasnije, u noćnom klubu Anonymous u Donjoj Stubici 7. veljače od 21:00 sat održat će se Buna party, dok sutradan, 8. veljače, program započinje u 9:00 sati u središtu Donje Stubice u Parku Jure Stubičanca, kad planinari kreću na 44. planinarski pohod 'Stazama Gupčevih puntara'. U 11:00 sati započinje srednjovjekovni sajam, a  pobunjeni seljaci  u povorci kreću do Majsecovog mlina u Obrtničkoj ulici.

Jedinstvena Bitka kod Stubice započinje u 14:00 sati, a izvode ju članovi brojnih udruga koje baštine srednjovjekovne običaje. U 16:00 sati u Majsecovu mlinu je koncert Picksiebnera, Cinkuša te Zadruge, dok od 22:00 sata kreće After buna party u noćnom klubu Anonymous.

Na taj dan iz Zagreba vozi vlak po promotivnoj cijeni od pet kuna - s Glavnog kolodovora se kreće u 9:22, a iz Donje Stubice vraća u 18:09 sati.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju