Španjolski arhitekt i inženjer Santiago Calatrava dizajnirao je najviši toranj na svijetu, koji bi trebao biti izgrađen do 2020. godine u Dubaiju.

Bit će smješten u području Creek Harboura, a sastojat će se od privatnih stanova, hotela, prodavaonica, konferencijskih i koncertnih dvorana te sličnih sadržaja.

Titulu najvišeg tornja na svijetu trenutno drži Burj Khalifa u Dubaiju koji se izdiže na 828 metara visine, dok bi novi toranj trebao premašiti ga čak za stotinu metara. Toranj će imati savršeni pogled na grad u svim smjerovima Toranj će imati savršeni pogled na grad u svim smjerovima (Foto: Profimedia.hr)

Točna visina još uvijek nije poznata, no Dubai Creek Tower trebao bi imati 210 katova. Na vrhu će biti deset vidikovaca sa savršenim pogledom od 360 stupnjeva na grad, od čega će tek njih tri biti otvoreni za javnost.

Novi toranj izgleda poput strelice za pikado, a njegov dizajn nadahnut će izgledom tradicionalnog islamskog minareta te cvijeta ljiljana.

U gradnji se koristi samo najkvalitetniji materijali, a trebalo bi biti utrošeno oko milijardu američkih dolara u ovaj projekt.

Kako teče gradnja pogledajte u YouTube videu, a kako će izgledati novi najviši toranj u Dubaiju kada bude izgrađen pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju