Za igranje disc golfa ne treba vam stadion ni posebno uređen teren – može se igrati u šumi, po travi, kamenju, pijesku, zemlji, a za igru su vam dovoljna tek dva leteća diska.

Veoma je sličan klasičnom golfu, jedina je razlika u tome što se u igri ne koriste palice i loptice, nego posebno dizajnirani leteći diskovi. Pravila igre su jednostavna, a mi smo imali dobre učitelje. Zaigrali smo s Majom i Dinkom Šimencom, sestrom i bratom koji imaju bogato iskustvo sudjelovanja na međunarodnim turnirima u disc golfu.

Svi smo krenuli s iste točke te bacali disk u smjeru koša. Nikome od nas nije uspjelo iz prve, a upravo bi to bio idealan scenarij jer je cilj na kraju igre imati što manje bacanja. Nakon što se pogodi koš, prelazi se na novu stazu.

Kako izgleda kad ekipa Punkufer.hr-a zaigra disc golf, pogledajte u videu.

Disc golf jedan je od najbrže rastućih sportova na svijetu, a veliku popularnost uživa u skandinavskim zemljama. I sami smo se uvjerili koliko zabavan može biti, a ako se vi želite upoznati s disc golfom, posjetite Terme Sveti Martin jer se tamo od 15. do 19. kolovoza 2018. održava 12. Europsko prvenstvo u disc golfu.

Maja i Dinko iznimno su ponosni jer je to prvi put da će se to prvenstvo održati u nekoj od država južne ili istočne Europe.

Svidi li vam se, možete ga i sami zaigrati kao gost Termi Sveti Martin, koje disc golf imaju u vikend-ponudi uz prethodnu najavu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju