2018.
je definitivno godina slavnog briselskog Atomiuma, koji slavi 60. rođendan! Tim povodom, posjetitelji će moći vidjeti izložbu u tri dijela nazvanu „Galaxy 58“, a posjetitelje očekuju brojna iznenađenja i zabava.

Simbol Bruxellesa i Belgije Atomium, sagrađen je baš kao i svojevremeno Eiffelov toranj – za potrebe Svjetske izložbe. Visok je 110 metara, a predstavlja devet atoma jednog željeznog kristala u mjerilu 1:150 milijardi.

Za potrebe obilježavanja rođendana, održati će se gore spomenuta izložba Galaxy 58. Radi se o inicijativi određene grupe ljudi koja će u muzeju dizajna ADAM, koji se nalazi tek 150 metara od spomenika izložiti dokumente, fotografije, predmete i snimke vezane za davnu 1958., godinu u kojoj je spomenik i izgrađen.


Strip, koji je jedan od simbola ove zemlje (uostalom, ovdje su nastali i Štrumpfovi), također će biti dio proslave rođendana Atomiuma, a do kraja petog mjeseca ispod ovih devet neobičnih kugla održavat će se razna događanja, pa je sigurno kako će svako za sebe naći – ponešto.

Uz popularnog „dječaka koji piški“, Atomium je najprepoznatljiviji simbol Buxellesa, pa ako se ovih dana zateknete tamo, slobodno nam se javite kojom fotografijom.