2018.
je definitivno godina slavnog briselskog Atomiuma, koji slavi 60. rođendan! Tim povodom, posjetitelji će moći vidjeti izložbu u tri dijela nazvanu „Galaxy 58“, a posjetitelje očekuju brojna iznenađenja i zabava.

Simbol Bruxellesa i Belgije Atomium, sagrađen je baš kao i svojevremeno Eiffelov toranj – za potrebe Svjetske izložbe. Visok je 110 metara, a predstavlja devet atoma jednog željeznog kristala u mjerilu 1:150 milijardi.

Za potrebe obilježavanja rođendana, održati će se gore spomenuta izložba Galaxy 58. Radi se o inicijativi određene grupe ljudi koja će u muzeju dizajna ADAM, koji se nalazi tek 150 metara od spomenika izložiti dokumente, fotografije, predmete i snimke vezane za davnu 1958., godinu u kojoj je spomenik i izgrađen.


Strip, koji je jedan od simbola ove zemlje (uostalom, ovdje su nastali i Štrumpfovi), također će biti dio proslave rođendana Atomiuma, a do kraja petog mjeseca ispod ovih devet neobičnih kugla održavat će se razna događanja, pa je sigurno kako će svako za sebe naći – ponešto.

Uz popularnog „dječaka koji piški“, Atomium je najprepoznatljiviji simbol Buxellesa, pa ako se ovih dana zateknete tamo, slobodno nam se javite kojom fotografijom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju