Na potezu od Haleiwa Beach Parka do Sunset Beacha leži Seven Mile Miracle – jedno od najvažnijih mjesta za daskanje na valovima, koje se naziva i surferskim rajem.

Razlog za to skriva se u činjenici što se tu mogu naći iznimno moćni valovi, koji u svega nekoliko sati mogu narasti od pola metra do pet metara visine.

Iako se tu može surfati gotovo tijekom cijele godine, najbolji daskači posjećuju Oahu od studenog do siječnja, kad su valovi najviši i najbolji. Surferi se tada natječu tko će uloviti najveći val.

Zbog visokih i nestabilnih valova sjeverna obala otoka Oahua smatra se jednom od najopasnijih plaža na svijetu. Na sjevernoj obali Oahua valovi mogu dosezati i 5 metara visine Na sjevernoj obali Oahua valovi mogu dosezati i 5 metara visine (Foto: Getty Images)

Opasnost od utapanja, kao i ozljeđivanja na vodi vrlo je velika. Spasioci svakoga dana na ovom potezu spase tridesetak osoba, a godišnje čak i do 1000.

No ta statistika na obeshrabruje adrenalinske ovisnike zaljubljene u ocean, kao ni česta upozorenja o opasnim strujama oko Oahua.

Zašto je sjeverna obala Oahua surferski raj, pogledajte u videu s YouTubea.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju