Quin Schrock iz Kalifornije sve donedavno radio je kao računovođa. Dočekavši godišnji odmor, zaputio se na putovanje kako bi zadovoljio svoje „turističke“ potrebe, no kad je došlo vrijeme povratka, Quinu se još putovalo, pa je u sebi prelomio, završio s poslom i nastavio slijediti vlastite snove.

„Bio sam računovođa čiji su dani prolazili u maštanjima o avanturi“, objašnjava Quin. „Jednog sam dana shvatio kako ne putujem dovoljno i da ću to kad-tad požaliti. Stoga sam isplanirao put od 6 mjeseci, no pokazalo se kako je to tek bio početak“, objašnjava ovaj Amerikanac za Lonely Planet.


Danas čovjek i dalje putuje, a sponzorstva i dogovore sklapa i preko svog Instagram profila, na kojem je skupio više od 600 tisuća pratitelja. „S pomoću fotografije i društvenih mreža privukao sam mnoge koji žele surađivati sa mnom“, kazuje.

Njegovo je geslo kako nikad nije kasno osjetiti se živim te govori da je odmalena svoje slobodno vrijeme provodio surfajući, vozeći skejt i bavio se općenito ekstremnim sportovima. Na putovanju je sreo i Jess, koja mu je uskoro postala djevojka te zadnje dvije i pol godine putuje zajedno s njim.

„Nikad se nisam našao u opasnim situacijama, a najteže mi se priviknuti na različitu hranu“. Dosad je posjetio većinu američkih i azijskih zemalja, a kao posebno mjesto izdvaja Filipine, dok ga sveprisutni Tajland nimalo nije oduševio.

Eto, ako ste i vi ludi za putovanjima, možda je vrijeme da spakirate kofere, potražite sponzora, pišete i slikate te živite život kakav ste oduvijek htjeli.

 

A post shared by Quin (@everchanginghorizon) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju