Za čokoladne kovrče potreban je tek lim za pečenje i dobar nož, a uz malo prakse jednostavno ih je napraviti. Lim možete staviti uz rub stola i osloniti se na njega dok režete čokoladu kako ne bi zaplesao. Pritom budite osobito pažljivi kako biste spriječili kuhinjske nezgode.      

Korak po korak do čokoladnih kovrča: 

U trendu Knedle od šljiva Hit ljetna slastica Recept za knedle sa šljivama koje super ispadaju baš svaki put Žitna - 2 Najljepša na otoku? Nepripitomljena ljepotica: Tirkizna uvala na Korčuli bez kafića, restorana i signala Velebitska kraljica - 14 U raljama birokracije Napuštena Hrvatska: Pogledajte kakvu tugu skriva "propala kraljica", hotel koji je trebao biti ponos Velebita

1. Rastopite čokoladu na pari.  

2. Izlijte je na lim za pečenje okrenut naopako i rasporedite je nožem.

3. Ostavite je da se ohladi, ali ne da se skroz stisne – treba biti lagano mekana na dodir prsta.

4. Uzmite oštar nož i zakrećite ga pod kutom od 45 stupnjeva tako da dobijete "frčke", a njih onda ostavite na papiru za pečenje u hladnjaku da se ohlade.