Markthal, Rotterdam
Rotterdam je lučki grad, tako da većina turista u Nizozemskoj ne gubi previše vremena u njemu. No, Rotterdam odnedavno ima konja za trku u vidu nove, velebne tržnice, čija je izgradnja koštala velikih 175 milijuna eura. Gledano izvana, zgrada tržnice izgleda kao potkova, a kad uđete unutra naći ćete se u raznobojnom svijetu svog mogućeg voća i povrća. Možete probati gotovo sve, od pršuta španjolske crne svinje do egzotičnog voća. Više od 100 štandova sa svježim namirnicama i čak osam restorana - natjerat će vas da ovom mjestu ponovo dođete u posjet.

Square, Budimpešta
Sjeverni susjedi Mađari imaju tržnicu skrivenu u neobičnoj zgradi, opisanoj kao spoju elemenata turskih džamija i pariškog željezničkog kolodvora. Zgrada je napravljena davne 1890. od strane arhitekta Samua Pecza koji ju je projektirao u čast Gustava Eiffela. Ova tržnica je najbolje mjesto u Budimpešti za pronalazak raznih vrsta ribljih i mesnih delikatesa. Također, kad ste već tamo šteta je ne probati papriku, povrće i čašu ili dvije izvrsnog tokajca. Tržnica radi sve dane osim nedjelje.

Tržnica Dalston, London
Dalston je poznatiji stanovnicima engleske metropole kao kvart gdje se nalaze vrhunski klubovi i partyji, ali od studenog prošle godine Dalston je postao i mjesto gdje svi ljubitelji hrane dolaze na svoje. Svake nedjelje između 10 i 13 sati ovdje se organiziraju kulinarske radionice, kako za odrasle tako i za djecu, ali naravno, kome se ne vježba može uživati u šopingiranju na brojnim štandovima koji su prepuni svježih namirnica.

Ostermalms Saluhall, Stockholm
Ako ste ljubitelj čokolade, ovo je pravo mjesto za vas. Na ovoj tržnici ćete pronaći chokladsnittar (tanke prutiće čokolade) koji su u Švedskoj omiljena slastica. Tržnica je gotovo cijela u drvu, a uokolo se nalaze brojni kafići i mali restorani koji nude ukusnu hranu. U njima možete uživati u švedskim delicijama, od džemova do raznih kobasica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju