50 burger & champagne bar kojeg je otvorila Njujorčanka Adena Lavin koncept je koji nakon Hvara i Zagrepčanima približava gastronomsku scenu Velike Jabuke.

Spoj hamburgera i šampanjca na prvu pomisao nije uobičajen, no Adena se i sama uvjerila kako je ta kombinacija pun pogodak. Broj 50 koji stoji u nazivu bara zapravo je Adenin nadimak jer je polovicu svojeg vremena provela na relaciji New York - Hong Kong,

"U Zagreb sam se zaljubila na prvi pogled. Grad je to koji ima posebnu atmosferu i sretna sam što ću upravo Zagrepčanima svojim burgerima približiti gastro scenu New Yorka“, kaže Adena.

> Novi Burger Festival: Majstori grilla iz cijele Hrvatske dolaze u Zagreb

Piće kuće je Collard Picard Brut, a u ponudi je i Delamotte, Fleury i Serge Mathieu. Ističu se i pjenušci koje potpisuju Tomac, Kolarić i Šember. Pomno je odabrana i lista od 12 koktela. Tako su svoje mjesto u ponudi pronašli kokteli poput Coco Chanel Martinija, The Ascotta, New York Soura i Penicillina.

Najistaknutiji burger u ponudi je La Truffe, koji sadrži foie gras, sir s tartufima, aioli s tartufima te svježe naribane tartufe. Osim burgera La Truffe, u ponudi možete pronaći i burgere Classic, Mediterranean, Lambs i Hvar, kao i krumpiriće, salate i deserte.

> Kako napraviti savršeni burger? Recept za pecivo, meso i umak za prave gurmane

Hvarskom burgeru slast pruža namaz od smokava i luka, mediteranski sadrži šalšu i namaz od patlidžana, a Lamb burger osmišljen je za ljubitelje janjetine s dodatkom ljutih papričica i sira. Classic burger sadrži odležani cheddar, kisele krastavce i domaći umak. Na zagreb burger festivalu u ponudi će biti Classic i Hvar. Kako bi i vegetarijanci došli na svoje 50 burger & champagne bar priprema i burger koji je već stekao vjerne poklonike. Radi se od kvinoje, 7 vrsta gljiva, sira, jaja i paprike.

50 burger & champagne bar svoj je pečat dao i klasičnim američkim jelima poput Philly Cheesesteaka i Shrimp Po’Boyja. Iako je način pripreme američki, sve namirnice koje se koriste pri izradi jela iz ponude dolaze iz malih lokalnih gospodarstva. Zbog inzistiranja na korištenju svježih namirnica, meni je podložan promjenama, a kako sve to izgleda uskoro ćete moći doznati i Zagreb Burger Festivalu powered by Heinz koji počinje 14. rujna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju