Teške kapute, rukavice, šalove, termo čarape i kape ostavite kod kuće jer će vam na ovoj avanturi trebati samo kupaći kostim i sunčane naočale. Kako bi vam olakšali izbor na koju toplu destinaciju pobjeći, za vas smo odabrali nekoliko prilika koje ne smijete propustiti.

1. Kuala Lumpur

U Maleziji je zima nepoznanica; inače su kod njih najniže temperature oko 15 stupnjeva, a u ovo doba grijat će vas ugodnih 30. Otkrijte kako je ovo mjesto, čije ime znači ''blatno porječje'', od nekoliko neuglednih kućica na sjecištu dviju rijeka izraslo u velegrad koji se diči s četvrtim najvišim tornjem na svijetu ili pak neboderima blizancima koji su do 2008. bili najviša zgrada na svijetu.

Ovaj moderno-tradicionalistički grad izmješanih kultura čeka da ga istražite pa svakako ne propustite svratiti u živopisni kvart Jalan Alor koji nudi najbolje od lokalne ulične hrane. Visoke temperature u ovo doba godine idealne su za uživanje u vodenim avanturama tematskog parka Sunway Lagoon ili istraživanje četristo godina starih vapnenačkih špilja Batu nedaleko od grada u sklopu kojih se nalazi stoljetni hinduistički hram.

Sada je prilika da napokon posjetite Maleziju jer vrlo povoljnu povratnu kartu po cijeni od 3.824 kuna po osobi možete kupiti samo na eKupi.eu i to do 31.12.2016.


2. Dubai

I dok je Malezija nekoć bila dom najviše zgrade na svijetu sada je to Dubai. No Burj Khalifa samo je jedna od atrakcija ovog arapskog grada luksuza, a neće vam biti žao ni ako zapnete u zrakoplovnoj luci jer se baš njihova smatra jednom od najvećih i najljepših terminala na svijetu.

Opustite se uz spa tretman na jednom od tri lječilišta u terminalu, odmorite se u dva zen vrta, ili odsjednite u aerodromskom hotelu, koji nudi 24-satnu blagovaonu i bazen. Kako brzo i povoljno pobjeći od zime u Dubai, koji trenutno grije oko 28 stupnjeva, saznajte ovdje.

3. Australija

Obećana zemlja za sve promrzle Hrvate nalazi se ''tamo dolje''. Australija sa svojim trenutnim temperaturama koje dosežu 35 stupnjeva sigurno neće razočarati ni najzimogroznijeg među nama, kao ni ljepota ove zemlje klokana, surfera, izvorne prirode i lagodnog življenja.

Velika je vjerojatnost da tamo živi neki vaš rođak jer Australija spada u top 5 zemalja u kojima živi najviše hrvatskih iseljenika. Sad je najbolje vrijeme da posjetite rodbinu, pronađite dalekog rođaka ili se sprijateljite sa srdačnim stanovništvom ovog živopisnog kontinenta, a koji god grad izaberete za vaše polazište bio to Sydney, Perth, Melbourne ili Adelaide, nećete pogriješiti. 

4. Novi Zeland

Kad već razmišljate otići toliko daleko, idite do kraja- do Novog Zelanda. Zemlja koja je poslužila kao savršen set za ekranizaciju Tolkienovih popularnih romana ''Gospodar prstenova'' i 'Hobbit'', mnoge je oduševila svojom nevjerojatnom prirodom i postala turističkom atrakcijom.

Znakovni jezik je jedan od tri službena jezika na Novom Zelandu – uz Dansku najmanje korumpiranu zemlju na svijetu gdje je također počela zabavna i istovremeno zastrašujuća aktivnost bungee jumping. Hobbiton odnosno zeleni Wellington, najstrmija ulica na svijetu u Dunedinu i vulkan usred Aucklanda samo su neke od zanimljivostii Novog Zelanda.

Znamo da bi nakon svega ovog najradije kupili kartu u jednome smjeru za ovu bajkovitu zemlju, ali ovu ponudu za povratnu kartu do Aucklanda nećete moći odbiti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju