Priče o duhovima stara su stvar, a za neka mjesta, točnije dvorce, smatra se kako su jednostavno – ukleti. Zašto je to tako, vjerojatno zbog neke legende, pa ako vi želite ispitati odgovara li ona istini, onda je ovih pet dvoraca koji su u međuvremenu postali hoteli, idealno za vas!

Ruthin dvorac hotel (Wales)

Ovaj hotel izgleda lijepo, pitomo, uredno, ima bazen, lijepo uređene sobe, ali i – tamnu stranu. Naime, tu se nalazi nekoliko tamnica, jama u koju su se bacali ljudi, a u hotelu se dogodilo i nekoliko važnih ubojstava. Tako ćete možda noću naletjeti na duh lady Grey, koja je svojedobno bila osuđena na smrt radi ubojstva muževe ljubavnice. No, s obzirom na današnji izgled ovog hotela dvorca, ugodan boravak ovdje je zagarantiran, a s problemima ćete se suočiti jedino, ako ste prilično plašljivi.

Queen Mary 2 (SAD)

Ovaj hotel smjestio se u Kaliforniji, a ukoliko ste lovac na duhove, probajte uhvatiti damu u bijeloj haljini koja noću hoda po njegovim sobama. Također, ovdje su prisutni i duhovi onih koji su preminuli plivajući u bazenu, pa ako baš niste vješt plivač, možda bolje da zaobilazite kupanje. Svake jeseni ovdje se okupljaju i poklonici „Noći vještica“, a tema su – paranormalne aktivnosti.

 

Ballyseede dvorac (Irska)

Žensku verziju dobrog duha Caspera, po imenu Hilda, pronaći ćete (navodno) u ovom dvorcu. Ona je posljednji član obitelji Blennerhassett, koja je i izgradila ovaj dvorac u 18. stoljeću. Nju ćete pronaći u sobi Crosby, a ako je i ne vidite, za njom ćete osjetiti miris ruža, koji prema legendi, Hilda ostavlja.

Castello della Castelluccia (Italija)

Evo nas konačno i u našoj blizini, a put nas vodi u – Rim. U ovom hotelu dvorcu primjećene su paranormalne aktivnosti, a opsjedaju ga mnoge slavne osobe. Jedna od njih je ludi rimski car Neron, koji je nekoć davno, zapalio Vječni grad. Navodno, tu su i konji koji noću galopiraju imanjem, pa tko zna, možda i vi ugledate nekog...

 

Dvorac Tulloch (Škotska)

Ovaj škotski dvorac navodno opsjeda duh žene u zelenom – Elizabeth Davidson, koja je bila kćer nekadašnjeg vlasnika. Ukoliko naletite na nju, budite nježni, jer se radi o nesretnoj duši koja luta uokolo i stalno ponavlja jednu te istu riječ – zašto? Gosti se prema kazivanju osjećaju žalosno nakon što je susretnu, ali tko zna, možda ste baš vi prava osoba koja će utješiti Elizabeth...