Priče o duhovima stara su stvar, a za neka mjesta, točnije dvorce, smatra se kako su jednostavno – ukleti. Zašto je to tako, vjerojatno zbog neke legende, pa ako vi želite ispitati odgovara li ona istini, onda je ovih pet dvoraca koji su u međuvremenu postali hoteli, idealno za vas!

Ruthin dvorac hotel (Wales)

Ovaj hotel izgleda lijepo, pitomo, uredno, ima bazen, lijepo uređene sobe, ali i – tamnu stranu. Naime, tu se nalazi nekoliko tamnica, jama u koju su se bacali ljudi, a u hotelu se dogodilo i nekoliko važnih ubojstava. Tako ćete možda noću naletjeti na duh lady Grey, koja je svojedobno bila osuđena na smrt radi ubojstva muževe ljubavnice. No, s obzirom na današnji izgled ovog hotela dvorca, ugodan boravak ovdje je zagarantiran, a s problemima ćete se suočiti jedino, ako ste prilično plašljivi.

Queen Mary 2 (SAD)

Ovaj hotel smjestio se u Kaliforniji, a ukoliko ste lovac na duhove, probajte uhvatiti damu u bijeloj haljini koja noću hoda po njegovim sobama. Također, ovdje su prisutni i duhovi onih koji su preminuli plivajući u bazenu, pa ako baš niste vješt plivač, možda bolje da zaobilazite kupanje. Svake jeseni ovdje se okupljaju i poklonici „Noći vještica“, a tema su – paranormalne aktivnosti.

 

Ballyseede dvorac (Irska)

Žensku verziju dobrog duha Caspera, po imenu Hilda, pronaći ćete (navodno) u ovom dvorcu. Ona je posljednji član obitelji Blennerhassett, koja je i izgradila ovaj dvorac u 18. stoljeću. Nju ćete pronaći u sobi Crosby, a ako je i ne vidite, za njom ćete osjetiti miris ruža, koji prema legendi, Hilda ostavlja.

Castello della Castelluccia (Italija)

Evo nas konačno i u našoj blizini, a put nas vodi u – Rim. U ovom hotelu dvorcu primjećene su paranormalne aktivnosti, a opsjedaju ga mnoge slavne osobe. Jedna od njih je ludi rimski car Neron, koji je nekoć davno, zapalio Vječni grad. Navodno, tu su i konji koji noću galopiraju imanjem, pa tko zna, možda i vi ugledate nekog...

 

Dvorac Tulloch (Škotska)

Ovaj škotski dvorac navodno opsjeda duh žene u zelenom – Elizabeth Davidson, koja je bila kćer nekadašnjeg vlasnika. Ukoliko naletite na nju, budite nježni, jer se radi o nesretnoj duši koja luta uokolo i stalno ponavlja jednu te istu riječ – zašto? Gosti se prema kazivanju osjećaju žalosno nakon što je susretnu, ali tko zna, možda ste baš vi prava osoba koja će utješiti Elizabeth...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju