1. Besplatno čuvanje djeteta
I roditelji moraju ići u toaletne prostorije. Ako putujete sami s djetetom ne ustručavajte se zaustaviti stjuarda ili stjuardesu i zamoliti ih da vam pričuva djecu. Nekima to neće biti problem, već željeni predah od uobičajenih obaveza u zrakoplovu.

Imate žulj? Flaster možete besplatno dobiti od osoblja u zrakoplovu. Neke zrakoplovne kompanije ponudit će vam i tabletu protiv glavobolje ako ste zaboravili uzeti sa sobom svoju kutiju za prvu pomoć. 2. Razgled pilotske kabine
Želite li vidjeti kako izgleda pilotska kabina? Pitajte stjuardesu za kratki obilazak, ali najbolje na kraju leta kada piloti završe sa svojim poslom.

3. Vlažne maramice
Bakterije u zrakoplovu su posvuda, pa ne čudi da se mnogi prehlade nakon što slete na željeno odredište. Da biste spriječili mogućnost od dobivanja neugodnih bolesti, zatražite stjuardesu vlažnu maramicu i njome obrišite naslon za ruke ili pomični stolić za objedovanje. Većina zrakoplovnih kompanija ih ima, te će ih dati besplatno na upit.

4. Prva pomoć
Imate žulj? Flaster možete besplatno dobiti od osoblja u zrakoplovu. Neke zrakoplovne kompanije ponudit će vam i tabletu protiv glavobolje ako ste zaboravili uzeti sa sobom svoju kutiju za prvu pomoć.

5. Dodatni paketić kikirikija
Ako vam u želucu krulji nakon što se pojeli svoju besplatnu vrećicu grickalica, zamolite od osoblja repete. Imaju li višak, sigurno će vam ga dati bez ikakve doplate.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju