Kažu za Beograd da je kralj svih zabava u ovom dijelu Europe, ako ne i šire. Je li to tako? Pa mnogi kažu da je. Nikada nisam bio u Beogradu i isprobao zabavnu stranu grada na Dunavu, ali svi moji prijatelja koji su 'redovni' gosti glavnog grada Srbije vratili su se puni dojmova i s velikom željom za povratak. No zašto je to tako?

Beograd je grad koji ne poznaje tabue, grad koji ne zna za granice i grad u kojem zabava nikada ne prestaje. Bilo da se želite zabavljati uz zvukove violina i ciganske glazbe, bilo da vas 'pale' narodnjaci ili ste više za pop glazbu, u Beogradu ćete naći sve to, ali i više od navedenog. Kroz desetljeća Beograd se profilirao kao grad koji će ugostiti svakog gosta, ali i svakome pružiti ono što ga interesira. Stoga ni ne mora čuditi činjenica da sve više mladih, ali i pripadnika srednje generacije, odlazi na vikend ili malo duži odmor u ovaj grad.

Najviše zabave, ali zasigurno i najbolje fešte, naći ćete na legendarnim splavovima. Naime radi se o klubovima koji su smješteni uz samu obalu Dunava gdje se okupljaju domaćini i time privlače veliki broj turista. Klubovi su uvijek puni, a zabava ovdje traje po cijeli dan, bilo da se radi o ponedjeljku, četvrtku ili suboti, klubovi su uvijek puni mladih željnih zabave i druženja.

Druga popularna četvrt za zabavu zasigurno je Skadarlija. Skadarlija je boemska četvrt u srcu Beograda, koja obuhvaća malo širi prostor nego što je sama Skadarska ulica odakle joj potječe naziv. Ovdje su nekada živjeli glumci, ali i mnogi drugi umjetnici, posebice pjesnici i književnici, koji su se okupljali u okolnim 'kafanama' i ludovali do kasno u noć. Taj duh zadržao se i danas te ćete ovdje osima 'kafana' pronaći i mnoge restorane iz koji se šire opojni mirisi, čuje žubor gostiju, ali i zvonki zvuci violina i tambura koji vas doslovno mame da uđete unutra. Osim po dobrim restoranima Skadarlija je poznata i po živopisno oslikanim fasadama. Tako nikada nećete znati da li gledate u pravi ili oslikani prozor.

No da Beograd nije samo razuzdani grad prepun alkohola i glasne glazbe svjedoče i mnogi muzeji u kojima se kriju neka od najboljih remek dijela s područja bivše Jugoslavije. Ako ste više za šetnju gradom i upijanje atmosfere i promatranje ljudi preporuka je da svakako prošećete ulicom Kneza Mihaila, glavna pješačka zona u Beogradu, i koja će vas dovesti do beogradske tvrđave koja se nalazi na samom ušću rijeke Save u Dunav.

Sve u svemu, prema iskustvima drugih izgleda da je istina da Beograd ima za svakoga ponešto te da je to grad u kojem se može naći zabava na svakom koraku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju