Međunarodna zračna luka Changi u Singaporeu proglašena je najboljim aerodromom na svijetu šest godina zaredom od strane internetske stranice Skytrax koja se bavi analizom avio prometa.

To ne čudi 62 milijuna putnika koji njome prođu svake godine s obzirom da nudi nevjerojatne sadržaje.

Na krovu aerodroma nalazi se bazen s jacuzzijem u kojima se možete opustiti između dva leta ili navratiti do začarane šume ispunjene egzotičnim biljem i leptirima.

Na raspolaganju vam je besplatno kino koje radi 24 sata dnevno, ogromna XBox 360 stanica za igranje videoigara, ali i mnoštvo umjetnina. Međunarodna zračna luka Changi Međunarodna zračna luka Changi (Foto: Getty Images / Profimedia.hr)
Posebnu pažnju privlači kinetička umjetnička instalacija sastavljena od 1216 bakrenih kapljica kiše koje izgledaju kao da lebde na Changiju.

Tu se može obaviti šoping u trgovinama s nekim od najluksuznijih brendova odjeće i modnih dodataka poput Saint Laurenta i Hermesa, te pojesti obrok u gurmanskim restoranima specijaliziranima za različitu internacionalnu kuhinju.

Ne samo da ćete na Changiju pojesti neku od najboljih jela singaporskog street fooda, već možete isprobati i specijalno kreirane obroke po uzoru na Hello Kitty.  XBox stanica za igranje videoigara XBox stanica za igranje videoigara (Foto: Getty Images / Profimedia.hr)

I to nije sve. Aerodrom gradi peti terminal po imenu Jewel (Dragulj) koji bi trebao imati oblik dragog kamena, biti otvoren sljedeće godine te obuhvaćati najveći svjetski vodopad u zatvorenom prostoru.

Kako izgleda singaporska zračna luka Changi provjerite u našoj fotogaleriji, kao i u videu Insidera.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju