Američki gulaš ima malo veze s klasičnim mađarskim gulašem. U njega idu mljeveno meso, makaroni, pa čak i umak od soje.

Evo kako se priprema:

Sastojci za američki gulaš:

  • 900 grama mljevene junetine
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 400 grama svježih rajčica
  • 800 grama pelata iz konzerve
  • 300 grama sušenih makarona
  • 200 grama naribanog sira po želji
  • 1 luk
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice papra
  • 2 čajne žličice slatke paprike u prahu
  • ½ čajne žličice bosiljka u prahu
  • ½ čajne žličice timijana u prahu
  • ½ čajne žličice origana u prahu
  • ½ čajne žličice peršina u prahu
  • 1-2 lovorova lista
  • 2 žlice umaka od soje
  • svježi peršin za ukrašavanje

Dobar gulaš kuha se satima Hrana i piće Jedini način za omekšavanje žilave junetine za gulaš

Priprema američkog gulaša:

  1. U velikom loncu te na malo maslinova ulja prepržite kockice luka, a potom dodajte mljevenu junetinu. Prijajte dok meso ne posmeđi, a iz lonca ispari sva tekućina.
  2. Smjesu dobro posolite, poparite (dodajte i malo kajenskog papra ako imate) te ubacite sitno nasjeckan češnjak, slatku papriku u prahu, bosiljak, timijan, origano, peršin te lovorov list. Dobro promiješajte i kuhajte sve zajedno oko tri minute.
  3. U meso dodajte pileći temeljac, svježu rajčicu i pelate iz konzerve koje ste isprali s otprilike 200 ml vode. Na kraju ubacite umak od soje.
  4. Sve dobro promiješajte i pustite da tekućina zavrije. Potom smanjite temperaturu, poklopite lonac i pustite da se sve zajedno kuha oko pola sata.
  5. Nakon pola sata lagano povisite temperaturu, ubacite makarone u “gulaš”, promiješajte i kuhajte još oko 10 do 15 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha.
  6. Na kraju kuhanja dodajte svježe nasjeckani peršin i naribani sir. Sve zajedno promiješajte i poslužite toplo. Dobar tek!


Kako chef John s YouTube kanala Food Wishes priprema američki gulaš, pogledajte u njegovu videu:

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju