Osim uzimanja redovne terapije koju propisuje liječnik, osobe oboljele od alergije na ambroziju simptome mogu ublažiti izbjegavanjem boravka u prirodi tijekom visokih koncentracija peludi u zraku – najčešće ujutro – te boravkom u zatvorenim i klimatiziranim prostorijama.

Za čisto i sigurno okruženje u domu brine se LG-ev energetski učinkovit klima-uređaj Athena Inverter V vrhunskih performansi i elegantnog dizajna koji osigurava snažno hlađenje i grijanje. Naime, ovaj je uređaj opremljen 3M Micro zaštitnim filtrom visokog protoka zraka koji jakom elektrostatskom silom na svojoj površini prikuplja štetne mikroskopske tvari, uključujući pelud koja alergičarima uzrokuje nevolje. Pročišćavanje zraka dodatno unapređuje LG-eva tehnologija Plasmaster koja sterilizira zrak ispuštanjem više od 2 milijuna polariziranih iona koji uništavaju štetne bakterije, mikrobe ili neugodne mirise.

Dom od alergena treba štititi i pranjem ruku, tuširanjem, pranjem kose te presvlačenjem odjeće pri povratku izvana. Potrebno je izbjegavati sušenje rublja na zraku, a bitno je i voditi brigu o kućnim ljubimcima koji u dom unose pelud.

Klima-uređaj Athena Inverter V dostupan je po preporučenoj cijeni od 8.499 kuna za model LG H09AK te 8.699 kuna za model LG H12AK. Više informacija dostupno je na stranicama LG-a!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju