WSET (Wine and Spirit Education Trust), najprestižnija svjetska institucija za edukaciju o vinu i žestokim pićima, u Hrvatskoj će prvi put održati online level 1. Ako ste oduvijek htjeli znati više o vinu, ali niste imali vremena, ovo je idealna prilika za učenje.

Međunarodno priznata diploma, posao u F&B industriji, samopouzdanje prilikom naručivanja vina (bilo poslovnog ili privatnog) samo su neki od razloga zbog kojih polaznici upisuju WSET.

"Ovo je idealna prilika za sve naše studente koji su se već prijavili za proljetne termine edukacije u Rijeci, Splitu, Šibeniku, Zagrebu (a koji su otkazani zbog mjera zaštite od COVID-19) te za sve osobe u cijeloj Hrvatskoj koje, u vrijeme kada treba ostati doma, žele uložiti u svoje znanje i završiti prvi stupanj najprestižnije vinske škole na svijetu", objavio je WSET na službenoj stranici.

Nakon tečaja polaznici mogu lakše prepoznati kvalitetu u vinu. Znat će sa sigurnošću reći što je dobro i što im se sviđa, a što je loše u tom vinu, odnosno osjetiti mane. Moći će reći iz koje klime dolazi vino i je li odležavalo u bačvama, procijeniti njegovu starost, potencijal, kompleksnost te ga smjestiti u cjenovni razred. 

"Prije prvog predavanja svaki će student na kućnu adresu dobiti literaturu i paket od 6 boca različitih stilova vina koje će vođeno kušati za vrijeme predavanja. Nakon odslušanih predavanja studenti trebaju izaći na ispit koji će biti organiziran na standardni način u dvorani, ali tek kada Civilna zaštita RH popusti mjere zabrane kretanja.

Točan datum polaganja ispita bit će predložen naknadno. Od prijavljenih studenata očekuje se da kod kuće imaju vinsku čašu te računalo s instaliranom aplikacijom Zoom", napominje WSET.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju