U Rovinju se i ove godine sprema pravi spektakl jer u Istru dolazi cijela ekipa kulinarskih zvijezda na ovogodišnji Weekend Food Festival. Paul Ivić, guru vegetarijanske kuhinje s Michelinovom zvjezdicom iz Beča, te Filip Ćirić, čarobnjak iz fine dining svijeta iz Beograda, samo su dio šarene postave koja će osvojiti vaša nepca.

U Rovinj stižu i neka od najistaknutijih imena slovenske gastronomske scene. Janez Bratovž, čije su inovativne kreacije stekle globalno priznanje, i Jure Tomič, majstor koji vješto spaja tradiciju i modernu kuhinju, na Weekend Food Festivalu otkrit će tajne svojeg uspjeha. Uz jaka imena regionalne kulinarske scene, odlične masterclassove i showcooking program, kao i Weekend Food Market, Rovinj će biti epicentar regionalne gastronomske scene.

Vrhunski chefovi otkrivaju kulinarske tajne

Jedan od najpoznatijih chefova na ovogodišnjem festivalu je neosporno izvanredni Paul Ivić, poznati kuhar austrijskog restorana s Michelinovom zvjezdicom za izvrsnost u vegetarijanskoj kuhinji. Ivić će predstaviti svoje umijeće i strast prema hrvatskim okusima, dijeleći svoje misli o kreativnosti i posvećenosti u kuhinji na panelu "Koncept izvrsnosti".

Osim toga, na festivalu će se istaknuti i Filip Ćirić, vlasnik prestižnog fine dining restorana Homa iz Beograda, zajedno s drugim uglednim imenima poput Gorana Kovačevića, COO Atoll Hotel Managementa, te Dimitrija Acevskog, izvršnog kuhara u grupaciji Karisma Hotels & Resorts. Njihova prisutnost jamči dublje razumijevanje kulinarske baštine i važnosti tradicionalnih restorana.

Paul Ivić Paul Ivić (Foto: PR)

Sudionici će imati priliku čuti priče i savjete nekih od najpoznatijih slovenskih kuhara, poput Janeza Bratovža i Jure Tomiča, koji će otkriti tajne fine dining restorana i raznovrsnost regionalne kuhinje. Njihova prisutnost na festivalu obećava fascinantne uvide u slovensku gastronomsku scenu.

Nije tajna da je slovenska gastronomska scena jača od Hrvatske, a na pitanje zašto to Slovenci rade bolje na Weekend Food Festivalu odgovorit će istaknute figure iz svijeta kulinarske umjetnosti. Među njima će biti Gašper Puhnam, ugledni potpredsjednik Europskog JRE udruženja, koji će podijeliti svoje uvide u tajnu uspjeha slovenske kuhinje. Osim njega, svoje perspektive će predstaviti i Jorg Zupan, chef u renomiranom Breg i Aftr restoranu, te Grega Repovž, vlasnik poznatog restorana Repovž, čije riječi obećavaju duboke uvide u gastronomsku izvrsnost Slovenije.

Janez Bratovž Janez Bratovž (Foto: PR)

Uz ova istaknuta imena, Weekend Food Festival predstavlja jedinstvenu priliku za istraživanje raznolikosti regionalne kuhinje kroz okuse, mirise i priče koje oblikuju gastronomsku scenu. Weekend Food Festival održat će se od 19. do 21. travnja u staroj Tvornici duhana u Rovinju, pružajući posjetiteljima mogućnost da uživaju u vrhunskim jelima i otkriju kreativne pristupe kuhanju. Na Weekend Food Festivalu, koji okuplja neke od najpoznatijih kulinarskih talenata iz regije i šire, posjetitelji će imati priliku ne samo kušati raznolike delicije, već i dublje upoznati regionalnu kulinarsku baštinu kroz panel diskusije, predavanja i interaktivne radionice.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju