Bogatiji nego ikad prije, Vinski grad Zagreb će u dva tjedna okupiti posjetitelje koji vole vino, kao i one koji će ga tek zavoljeti u zelenilu gradskog parka.

"Ideju Vinskog grada, da se vina približe širokoj publici koja vina tek želi otkriti, prepoznali su i brojni vinari s obzirom da je interes za izlaganje na Tuđmancu ove godine rekordan. Vinarije koje će se predstaviti posjetiteljima su: Astoria, Benvenuti, Iločki podrumi, Marčeta, Kotolenko, Petrač, Roxanich, Saints Hills, Vinarija Orahovica, Philipecz, Vinogradništvo Sedlak, Bikicki, Kabaj, Guerilla, Radgonske gorice, Vislander, Skaramuča, Vinea Gold, Markota, Dobra berba, Vinarija Kutjevo, Kopjar, Stina, Galić, Simčić, Cattunar, Kostanjevec, Freixenet, Enosophia, Kast, Belje, Vina Matić, Lillet, Štampar, Podrum Mladina, Fakin, Vina Delmati", kažu organizatori. 

Uz čaše će se naći i puni tanjuri koje potpisuju Jellyfish in Space, Međimursko pile, Poli i President kuća sira. Osim vina, na festivalu će se naći i koktela, piva, kao i drugih pića.

Vinski grad - 3 Vinski grad - 3 (Foto: Vinski grad Zagreb)

Navijačka zona 

U Vinskom gradu na velikom ekranu će se prenositi utakmice Europskog prvenstva u posebnoj navijačkoj zoni, a tko poželi moći će se okušati i u kreativnim radionicama izrade predmeta od keramike na radionici Clay&Wine uz Morra studio, zatim slikarskim radionicama Paint&Wine, izradi mirisnih svijeća Candles&Wine s kreativcima iz Zen Candles te radionici oslikavanja vinskih čaša GlassArt&Wine uz SmARTmug. Svoje mjesto na nekoj od radionica možete rezervirati ovdje.

"Novost je i dječji kutak koji će brojnim posjetiteljima s djecom olakšati uživanje u vinu i zabaviti najmlađe posjetitelje Vinskog grada. Za odličnu atmosferu svakog dana zadužen je Jukebox.hr s glazbenom podlogom, petkom i subotom navečer atmosferu na Vinskom gradu začinit će DJ Kanca, a prvog dana ljeta koji pada u četvrtak 20. lipnja organizatori su pripremili Welcome Summer Party uz DJa Bocca Sofistifunk i gosta iznenađenja“, dodaju organizatori.

Radno vrijeme Vinskog grada preko tjedna je od 17:30 do ponoći, vikendom do 1 sat a ulaz na festival je besplatan. Novosti možete pratiti na Instagramu.

U oazi zelenila i slapova: Velika akcija čišćenja Slapnice, bisera Zagrebačke županije Slapnica - 1 Slapnica - 17 Slapnica - 16 +12 Slapnica - 15

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju