“Vrijeme u kojem je na vinskom tržištu bilo moguće egzistirati bez osnovnih marketinških znanja i alata odavno je iza nas. Ako i dalje smatrate da je za tržišni uspjeh dovoljno imati (samo) dobar proizvod – ovo nije konferencija za vas! No, ukoliko ste svjesni da je marketing sastavni dio vašeg (budućeg) uspjeha – dobrodošli ste nam se pridružiti.” – riječi su kojima su organizatori druge po redu konferencije o vinskom marketingu – VinMarKon 2022 – uputili vinarima i vinskim profesionalcima uz poziv na sudjelovanje.

VinMarKon 2022 održat će se 3. ožujka u zagrebačkom hotelu International, a očekuje se da će okupiti preko 80 sudionika – prvenstveno vinara, vinskih profesionalaca i sommeliera. Ovogodišnji novitet je sudjelovanje delegacija vinara iz susjednih zemalja, a već postoje i naznake kako bi konferencija mogla uskoro poprimiti regionalni karakter.

Ovogodišnja krovna tema VinMarKona je vinski turizam, a konferencija je sastavljena od uvodne panel-diskusije te niza predavanja, koji prate problematiku vinskog turizma na nacionalnoj, regionalnoj i individualnoj razini.

“Izazovnu 2022. godinu koja je pred nama odlučili smo posvetiti temi vinskog turizma. Vinarstvo i turizam snažno su i neodvojivo povezani u svakoj vinskoj zemlji, a naročito u Hrvatskoj u čijem gospodarstvu turizam čini preko 20% BDP-a. Hrvatska, kao i cijela regija, svjedoče uzlaznom trendu razvoja vinarstva i vinskog turizma koji – logično – rezultiraju sve zahtjevnijim potrošačima i snažnom konkurencijom.” – pojasnila je Irena Lučić, organizatorica konferencije.

Predavanja su interaktivna i dinamična, a teme prezentiraju govornici s bogatim iskustvom u navedenom području. Na popisu imena koja će svoja znanja i iskustvo prenijeti sudionicima nalaze se lica već otprije poznata vinskom svijetu, poput dr.sc. Žarka Stilina, voditelja udruge Vina Kvarnera, Ivane Alilović, direktorice TZ Zagrebačke županije, najpoznatijeg hrvatskog vinskog blogera i vinopije Nenada Trifunovića, vlasnika kultnog Boškinca Borisa Šuljića, ali i brojni drugi predavači, redom eksperti u svojim područjima poslovanja.

“Umjesto teorije, fokusirani smo na prijenos postojećih iskustava, dobre prakse i korisnih primjera koji su u potpunosti primjenjivi u poslovnoj stvarnosti.” – poručuju iz organizacije. Prilika je to za edukaciju, konstruktivnu diskusiju, razmjenu ideja i networking.

Važnost konferencije prepoznale su brojne turističke zajednice, koje su vinarima – sudionicima konferencije – izašle u susret sufinanciranjem troška sudioničke kotizacije.

Organizatori konferencije su diWine j.d.o.o. - tvrtka specijalizirana za organizaciju vinskih događanja, te udruga Vinoljupci.

Prijave za sudjelovanje moguće su do 25. veljače 2022. putem linka  Sve informacije o konferenciji, sufinanciranju i programu potražite ovdje ili na Facebooku.  

Experience Store: Novo mjesto u Zagrebu za ljubitelje vrhunske kave i čaja Franck Experience Store - 7 Franck Experience Store - 6 Franck Experience Store - 5 +2 Franck Experience Store - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju