Vijest o tome kako pizzerija u Milni na otoku Braču dodatno naplaćuje postavljanje stola i rezanje pizze prije koju godinu digla je puno medijske prašine, a situacija se ponovila i kada je zagrebačka pizzerija Toccare učinila sličnu stvar.
U svoju obranu, Toccare je objasnio kako puno truda ulažu u pripremu pizza koje su predviđene za jednu osobu i sadrže sastojke koji se trebaju rezati za stolom, prilikom jela, a ne unaprijed. Dodali su i kako goste koji zatraže rezanje pizze prethodno upozore da se usluga dodatno naplaćuje
Najnoviju buru komentara izazvao je otmjeni bar Pace na talijanskom jezeru Como u mjestu Gera Lario, koji naplaćuje rezanje sendviča na dva dijela. Gost bara je fotografiju računa, na kojem se vidi kako usluga rezanja ("diviso a meta") košta dva eura, objavio na Trip Advisoru i Paceu dao ocjenu jedan.
"Dodatni zahtjevi se naplaćuju", odgovorila je vlasnica Cristina Biacchi, prenosi Independent, i dodaje kako su morali koristiti dva tanjura umjesto jednog pa se vrijeme pranja udvostručuje.
"Nije to bio običan tostirani sendvič, unutra je bio i pomfrit. Trebalo nam je vremena da ga prepolovimo", objasnila je vlasnica te napomenula kako kupac u tom trenutku nije uložio nikakvu pritužbu.
Nova turistička sezona za sobom nosi brojne pritužbe gostiju kako su obroke u restoranima platili neočekivano puno, a najčešće su na meti popularne destinacije poput primjerice Rima i Mikonosa, ali ni hrvatska obala nije pošteđena pritužbi. Iako ne postoji formula kako izbjeći turističke zamke, pažljivo čitanje cjenika i razgovor s konobarima u slučaju nedoumica može pomoći da se gosti ne bi osjećali prevarenima.
Europska zemlja u kojoj prema zakonu morate otvoriti vrata doma svakome tko treba na zahod +0