Splićanima omiljeno i sada već tradicionalno gourmet druženje, Split Spring by Staropramen vraća se šestu godinu za redom i to u Ulicu kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, ili kako neki bi fetivi Splićani rekli - ispred Mista. Od 23. svibnja do 1. lipnja Splićani će, ali i brojni turisti kojih je grad prepun, moći uživati u ovoj svima omiljenoj manifestaciji.

Deset dana vrhunskog street fooda i druženja na otvorenom

Tijekom deset dana ček deset omiljenih splitskih ugostitelja pripremat će vrhunske street food specijalitete, ali očekuju nas i nastupi splitskih DJ-a te live nastupi. Tu će biti i chill zona, zona za čitanje, Bestie kutak za udomljavanje ljubimaca, ali i neke dnevne aktivnosti poput slikarskih radionica te humanitarna akcija.

Split Spring - 4 Split Spring - 4 (Foto: PR)

Split Spring u svojih pet dosadašnjih izdanja pokazao je da su Splićani željni ovakvih manifestacija. Osim toga, Split je pokazao da je njegov festivalski street food promišljeniji i kreativniji od svih drugih. Tako ćemo ove godine ponovo uživati u specijalitetima Artičoka koje priprema njihov chef Stipe Šušnjara, novootvorenog bistroa Hoba koji svoja jela bazira na hobotnici, zatim Uja, koje nam iz godine u godinu donosi odlične mediteranske specijalitete.

Chef Ivan Temšić predstavlja eVala restorane, a sudjeluje i popularno Misto ispred kojeg se festival i odvija, kao i Pigeria Gudin, novo ime splitske gastronomske scene, te Biberon. Novo ime na festivalu je i Sexy Cow poznat po svojim savršenim tortiljama za koje se uvijek čeka u redu, kao i bistro Toč, a tu su i Ferdinand knedle koje će pobrinuti za ponudu slatkog. Uz sve to idealno će pasati hladni Staropramen ili ledeni koktel na bazi Hendricksa.

Već na sam spomen ovih imena sigurno je da nam se sprema pravi gastro spektakl, a što će se točno kuhati na kojoj kućici saznat ćemo uskoro. Jedno je sigurno, Split opet postaje "centar svita", i to gastronomski.. Vidimo se na Split Springu!

Za sve dodatne detalje pratite društvene mreže i web Split Springa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju