Gorski kotar je 27. i 28. siječnja bio dom sudionicima iz pet zemalja svijeta koji su se odlučili upustiti u izazov planinarenja u zimskim uvjetima. Planinari iz Hrvatske, Velike Britanije, Španjolske, Srbije i Austrije uživali su u idiličnom zimskom ambijentu Gorskog kotara.

Ova zimska avantura svoje je sudionike provela po 25 kilometara dugoj stazi. U trajanju od 2 dana, planinari su uživali u predivnim pogledima, ali i mnogobrojnim izazovima koje su pred njih stavili zimski uvjeti.

Start je bio u podnožju Risnjaka, gdje su planinari krenuli putevima nacionalnog parka sve do Schlosserova doma, a po putu su se oporavljali od zime toplim čajevima i hranjivim obrocima. Na samom vrhu Risnjaka dočekao ih je spektakularan pogled na otok Krk, Učku, Ćićariju, Snježnik, pa čak i Alpe. Nakon prespavane noći, sudionici su stigli do vrha Snježnik gdje ih je dočekao još jedan topli obrok uz panoramične gorske poglede. Nakon što su se dobro ugrijali, sudionici su stigli do skijališta Platak na kojem su proslavili uspješno završen prvi zimski HIGHLANDER.

Highlander Gorski kotar - 6 Highlander Gorski kotar - 6 (Foto: Dženad Džino)

Osim što su sudionici prehodali cijelu rutu u dva dana, tijekom događanja odmarali su se na kontrolnim točkama gdje su ih dočekali edukativni i zabavni program, zvuci afričkih seruba bubnjeva i gitare te edukacije o planinarenju u zimskim uvjetima.

Za realizaciju i uspjeh HIGHLANDERa Gorski kotar uvelike su zaslužni i partneri događaja. Primorsko-goranska županija pružila je neophodnu podršku u promociji događaja te privlačenju sudionika, dok su turističke zajednice Kvarnera i Gorskog kotara imale vitalnu ulogu u promociji zimskog izdanja HIGHLANDER-a na svojim komunikacijskim kanalima. Zahvaljujući njima, ovaj je događaj postao uspješna platforma za promicanje prirodnih ljepota Gorskog kotara.

HIGHLANDER je oduvijek više od planinarenja jer sudionicima daje priliku za zbližavanje s prirodom te sklapanje novih prijateljstava, a sam događaj također promovira aktivan način života te poštivanje prirode. Probudite svoj HIGHLANDER duh i pridružite nam se na nekoj od sljedećih HIGHLANDER avantura ove godine
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju