U Ilici od Frankopanske do Krajiške u nedjelju, 17. rujna, od 9:30 do 15:30, povodom Europskog tjedna mobilnosti, održat će se jesenska festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART.

Tema ovogodišnjega Tjedna mobilnosti je Save energy, a provodit će se pod motom "Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!“ Isti cilj "potaknuti građane da pješačenjem, bicikliranjem i korištenjem alternativnih transportnih rješenja utječu na smanjenje potrošnje energije, smanjenje zagađenja okoliša, ali i poboljšanje životnih uvjeta“ dijeli i Projekt Ilica: Q'ART, pa će zato Ilica na nekoliko sati u nedjelju biti zatvorena za promet, kolničke trake i tramvajske tračnice postat će pozornica, a buku prometa zamijenit će - glazba.

Svoj novi autorski album predstavit će Zvonimir Šestak Groove Assembly, a šetače i posjetitelje Jesenskog festivala akcije u neke druge svjetove svojim će izvedbama odvesti i Lela i Joe Kaplowitz, Joe Pandur trio, Grgić-Kattie-Rupena trio, Valerija Nikolovska i Viktor Lipić i Ivana Galić trio.

Bliske temi Tjedna mobilnosti bit će i plesne izvedbe učenika i učenica Plesne škole Ane Maletić, koji će pod vodstvom plesne pedagoginje Nataše Jurišić demonstrirati promišljanja kretanja i pokreta kroz plesne nastupe.

Mladim umjetnicima i kreativcima s Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu pridružit će se lege s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Kreativni studenti izlagat će svoje radove, a u podne počinje i modna revija koju će otvoriti dizajneri Zlatne Igle, a kreacije će predstaviti Humana Nova, La Bestia te Zvjezdana Horvat.

Projekt Ilica: Q'ART u jesenskoj akciji postat će mjesto na kojem se spajaju umjetnost, kultura, javni prostor, susjedstvo i važne ljudske vrijednosti – suradnja, tolerancija i uvažavanje, ističu organizatori.
Novosti o projektu možete pratiti na društvenim mrežama i na web-stranici projekta.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju