Hrvatski kuharski savez (HKS) pozvao je kuhare na online natjecanje #OstaniDomaIKuhaj, kako bi ih animirao i ohrabrio u vremenu zatvorenosti ugostiteljskih objekata zbog pandemije Covid-a 19, ali i popularizirao kuharsku struku, poručili su iz kuharskog saveza.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

Svim kuharima koji se žele uključiti, bez obzira na mjesto zaposlenja ili su samo entuzijasti, prvi je zadatak pripremiti glavno jelo od pilećeg batka i kokošjeg jajeta, te do srijede, 1. travnja do 12 sati na e-mail HKS-a dostaviti fotografije pripremljenog na zadanu temu s normativima i kratkim opisom. U ocjenjivanju jela osim žirija HKS-a sudjelovat će i ''ocjenjivači'' putem Facebooka, iznose iz HKS-a.

Riječ je o prvom krugu online kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj, koja će se, kako napominju iz tog Saveza, provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki put s drugom temom, sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz domova.

"Mnogi kuhari i slastičari trenutačno ne rade, objekti su zatvoreni, te ih pozivamo da se uključe i svojim kulinarskim kreacijama uvesele pratitelje na Facebooku, a mogu osvojiti i vrijedne nagrade", kažu iz HKS-a, u povodu toga prvog online kuharskog natjecanja koje su pokrenuli u Hrvatskoj.

Osim animiranja kuhara i podrške toj struci u vrijeme krize, time se želi dodatno popularizirati kuharska struka, poticati izvrsnost i napredak kuhara u sklopu općeg podizanja kvalitete stručne radne snage i i ponude ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.

Majstori izolacije: Savjet astronauta za lakše "preživljavanje" karantene +0 Zemlja