Hrvatski kuharski savez (HKS) pozvao je kuhare na online natjecanje #OstaniDomaIKuhaj, kako bi ih animirao i ohrabrio u vremenu zatvorenosti ugostiteljskih objekata zbog pandemije Covid-a 19, ali i popularizirao kuharsku struku, poručili su iz kuharskog saveza.

Svim kuharima koji se žele uključiti, bez obzira na mjesto zaposlenja ili su samo entuzijasti, prvi je zadatak pripremiti glavno jelo od pilećeg batka i kokošjeg jajeta, te do srijede, 1. travnja do 12 sati na e-mail HKS-a dostaviti fotografije pripremljenog na zadanu temu s normativima i kratkim opisom. U ocjenjivanju jela osim žirija HKS-a sudjelovat će i ''ocjenjivači'' putem Facebooka, iznose iz HKS-a.

Riječ je o prvom krugu online kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj, koja će se, kako napominju iz tog Saveza, provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki put s drugom temom, sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz domova.

"Mnogi kuhari i slastičari trenutačno ne rade, objekti su zatvoreni, te ih pozivamo da se uključe i svojim kulinarskim kreacijama uvesele pratitelje na Facebooku, a mogu osvojiti i vrijedne nagrade", kažu iz HKS-a, u povodu toga prvog online kuharskog natjecanja koje su pokrenuli u Hrvatskoj.

Osim animiranja kuhara i podrške toj struci u vrijeme krize, time se želi dodatno popularizirati kuharska struka, poticati izvrsnost i napredak kuhara u sklopu općeg podizanja kvalitete stručne radne snage i i ponude ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.

Majstori izolacije: Savjet astronauta za lakše "preživljavanje" karantene +0 Zemlja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju