Ove nedjelje u Jaškovu, nedaleko od Karlovca, održao se ŠtrudlaFest. Birala se najbolja štrudla Hrvatske, a u spravljanju je pobijedio tim žena iz Severina na Kupi iz Gorskog kotara. KUD Frankopan žiri je osvojio okusom jabuke i aronije te tako odnio titulu najbolje štrudle Hrvatske.

Drugo mjesto osvojio je tim Srce Jaškova iz Jaškova, dok je treće mjesto preuzeo OPG Kovač, također iz Jaškova. Budući da drugo i treće mjesto dijele mještani Jaškova, možemo reći kako je ovo samo još jedan pokazatelj da ovo selo s pravom nosi titulu sela štrudle.

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta okupilo je pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske te ponudilo više od 70 različitih okusa štrudle. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom, pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Bio je to sjajan gastronomski događaj, ali i mjesto na kojem je sve vrvjelo dobrom atmosferom.

Koliko je štrudla bila tražena prošle nedjelje, pokazuje i brojka od 10 tisuća, koliko je štrudli prodano u samo jednome danu.

Bila je tu i vožnja fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe te dječji kutak.

Ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici je otkrila teta Marica, koja je prije četiri godine sudjelovala u zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje je u živopisnom selu dočekala i najuzornija žena Hrvatske, koja je na licu mjesta pripremala vivodinsku poviticu. Osim na glavnoj pozornici, program se odvijao i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju