Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC World Olive Oil Competition održanom u New Yorku, hrvatski proizvođači maslinovog ulja ostvarili su veliki uspjeh pokupivši čak 34 medalje od 60 poslanih uzoraka.

"Divovi maslinarstva, Španjolska i Italija su veliki pobjednici ovogodišnjeg natjecanja, međutim relativno mala hrvatska industrija premium maslinovih ulja je svojom dosljednosti pobijedila obje zemlje. Od 60 ulja čak su 34 osvojila zlatnu ili srebrnu medalju. Postotak hrvatskih dobitnika je 57 posto, što je najviše na svijetu, piše Time Out.

Među pobjednicima se istaknuo i istarski OPG Turinela osvojivši zlatnu medalju za svoje ulje Turinela. Ova nagrada dokaz je vrhunske kvalitete koju prepoznaju i svjetski stručnjaci.

"Naš maslinarski put započelo je prije 10 godina. Posvetili smo se kvaliteti bez kompromisa, nadajući se da ćemo jednog dana biti među najboljima. I evo nas! To nas dodatno motivira da težimo izvrsnosti i u godinama koje dolaze – ističe Aurora Volarević, vlasnica OPG-a.

Na ovogodišnjem natjecanju prijavljeno je 900 ulja iz 26 zemalja svijeta. Natjecanje maslinova ulja NYIOOC koje se svakog proljeća održava u New Yorku najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje maslinova ulja, a njegovo godišnje popisivanje dobitnika nagrada smatra se autoritetom među vodičima za najbolja maslinova ulja.

OPG Turinela iz Labina proizvodi svoja ekstra djevičanska maslinova ulja tradicionalnim metodama, a put ka uspjehu nije uvijek jednostavan.

"Dok smo se nadali našoj najvećoj berbi dosad, neočekivano nas je pogodila loša sezona. Unatoč poteškoćama, nikada nismo žrtvovali kvalitetu našeg maslinova ulja. Uz nekoliko ruku pomoći i puno upornosti, naša najteža sezona bila je ona koja je kući donijela zlato" rekla je Aurora Volarević.

Kompletan popis dobitnika možete pogledati na službenoj stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju