"Nakon niza godina održavanja u parku Bele IV., zbog obnove bivše zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda Mali piknik seli se u jednu od najljepših gradskih zelenih oaza, Rokov perivoj. Tamo će ponovno okupiti sretne ljude i male lokalne proizvođače, uz pregršt finih poslastica i posebnih trenutaka. Prve ovogodišnje dekice s pogledom na grad čekaju vas ispod krošnji Rokova perivoja 21. srpnja od 18 do 23 sata, nakon čega će Mali piknik nastaviti pričati svoju posebnu ljetnu piknik-priču svakog sljedećeg petka, sve do 11. kolovoza", kaže ekipa iz Malog placa koja organizira događanje i dodaje:

"Gastronomska ponuda je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda. Za utažiti žeđ tako ćete moći birati između craft piva za svako nepce iz domaće pivovare FRKA Brewery, ljetnih koktela spravljenih s lokalnim džinom iz Luftbremzer Gin Distillery, raznobojnih Iskrenih vina Matković ili hladno prešanih ekoloških voćnih sokova, pravljenih od voća iz vrta OPG-a Korade. Daljnje istraživanje ljetnih okusa malih lokalnih proizvođača vodit će vas kroz opcije delikatesnih kozjih i kravljih sireva te tradicionalnih prgica, krumpiruša, bučnica i povrtnih popečaka, domaćih sourdough peciva i heljdinih keksića, humusa i tahinija, domaćih savijača te pita od prhkog tijesta s voćem.

S menija Malog piknika obavezno isprobajte i opuštene razgovore uz svijeće, bosonogo ležanje na travi, posebne zajedničke trenutke i pokoju mrlju od vina. Upravo ta iskustva, uz starogradski ambijent i lokalne poslastice, Malom pikniku daju poseban šarm, upisujući ga na listu događanja koja morate posjetiti barem jednom. Stoga, ako provodite ljeto u Zagrebu, rezervirajte najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpustite sve brige, okupite obitelj i drage prijatelje, izvedite svoju osobu na romantičan spoj, podijelite dekicu i koji zalogaj sa psom..."

Dobro je znati da mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, a sve su namirnice iz lokalnog i održivog izvora. Također, na događanju se izbjegava plastika. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše Mali piknik će se odgoditi za subotu. 
 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju