U petak 10. svibnja u Radoboju, u Hiži zagorskih štruklji, održao se cooking show na temu Suvremeni okusi Zagorja. U sklopu cooking showa gosti su degustirali reinterpretacije tradicionalnih zagorskih jela. Koristili su se suvremeni načini pripreme i tradicionalne, autohtone namirnice. Chef Branimir Krtalić, predavač na Kulinarskom Institutu Kul IN gostima je predstavio nekoliko jela na temu Zagorja. Tako su se na jelovniku našle konfitirana purica s ječmom i ukiseljenim povrćem, patka s mlincima i gljivama, ječam varivo s kiselim vrhnjem te heljda crumble od jagoda.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Ovaj događaj bio je jedinstvena prilika za upoznavanje trendova u gastronomiji i okupio predstavnike medija, zaljubljenike u zagorsku kuhinju, kao i predstavnike iz ugostiteljstva i turizma.

Suvremeni okusi Zagorja - 4 Suvremeni okusi Zagorja - 4 (Foto: PR)

Kulinarski Institut Kul IN prva je međunarodna privatna kulinarska škola u Hrvatskoj. Kul IN je osnovan 2011. godine i postao međunarodni gastronomski centar u kojemu je fokus na edukaciji, te stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane.

Edukacijski programi usmjereni su na školovanje budućih kuharskih, slastičarskih i ugostiteljskih lidera. Tijekom godina Kul IN je realizirao međunarodne suradnje sa školama, hotelima i restoranima iz cijele Europe i danas svijetu prenosi svoju filozofiju kuhanja s vizijom. Najveći uspjeh upravo su Kul IN alumniji koji dolaze iz više od 50 zemalja svijeta. Po završetku programa mnogi od njih ostvare karijere u Michelin restoranima i osvajaju svjetske nagrade struke.

Suvremeni okusi Zagorja - 5 Suvremeni okusi Zagorja - 5 (Foto: PR)