U petak 10. svibnja u Radoboju, u Hiži zagorskih štruklji, održao se cooking show na temu Suvremeni okusi Zagorja. U sklopu cooking showa gosti su degustirali reinterpretacije tradicionalnih zagorskih jela. Koristili su se suvremeni načini pripreme i tradicionalne, autohtone namirnice. Chef Branimir Krtalić, predavač na Kulinarskom Institutu Kul IN gostima je predstavio nekoliko jela na temu Zagorja. Tako su se na jelovniku našle konfitirana purica s ječmom i ukiseljenim povrćem, patka s mlincima i gljivama, ječam varivo s kiselim vrhnjem te heljda crumble od jagoda.

Ovaj događaj bio je jedinstvena prilika za upoznavanje trendova u gastronomiji i okupio predstavnike medija, zaljubljenike u zagorsku kuhinju, kao i predstavnike iz ugostiteljstva i turizma.

Suvremeni okusi Zagorja - 4 Suvremeni okusi Zagorja - 4 (Foto: PR)

Kulinarski Institut Kul IN prva je međunarodna privatna kulinarska škola u Hrvatskoj. Kul IN je osnovan 2011. godine i postao međunarodni gastronomski centar u kojemu je fokus na edukaciji, te stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane.

Edukacijski programi usmjereni su na školovanje budućih kuharskih, slastičarskih i ugostiteljskih lidera. Tijekom godina Kul IN je realizirao međunarodne suradnje sa školama, hotelima i restoranima iz cijele Europe i danas svijetu prenosi svoju filozofiju kuhanja s vizijom. Najveći uspjeh upravo su Kul IN alumniji koji dolaze iz više od 50 zemalja svijeta. Po završetku programa mnogi od njih ostvare karijere u Michelin restoranima i osvajaju svjetske nagrade struke.

Suvremeni okusi Zagorja - 5 Suvremeni okusi Zagorja - 5 (Foto: PR)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju