Dragi roditelji, djeco, djedovi i bake, sigurni smo da ste već čuli za nas, možda ste nas već i posjetili, ali za sve one koji još ne znaju, ponosno vas obavještavamo počinje još jedna Delnička adventska bajka!

Ona nam ponovno dolazi! Tako je - ONA! Ne djed, već Baka Mraz. Ako niste znali, odavno je odabrala najviši grad Hrvatske za svoje zimovalište u prosincu. U to doba godine njen dragi najviše radi, a ona je također odlučila ne biti besposlena. Okupila je svoju ekipu vilenjaka, a njihov glavni posao je donositi osmjehe na lica dječice tijekom druženja u svom Selu koje su već po deveti put marljivo sagradili u centru Grada Delnice. Čarolija počinje u petak 3.12. kada vas svih pozivamo u 18 h da u Selu Bake Mraz zajedno upalimo lampione dobrih želja, pogledamo vatromet i uz živu glazbu poželimo dobrodošlicu Baki Mraz i najljepšem dijelu godine.

Osjetite čaroliju adventa u Delnicama, najvišem gradu u Hrvatskoj! Za vas smo pripremili: interaktivnu bajku i posjet djedovim jelenima u Čarobnoj šumi, vesela druženja u selu Bake Mraz sa bakom i vilenjacima, facepainting, Adventski sajam suvenira, rukotvorina i domaćih proizvoda, zimska životinjska farma - jahanje ponija i konja, sklonište za nezbrinute igračke, vožnja vlakića Krampus” po gradu, kreativne radionice, vožnju kočijom, koncerte i nastupe, predstave, izložbe, klizanje za velike i male… Sve to uz bogatu gastro i ugostiteljsku ponudu!

Advent u Delnicama - 4 Advent u Delnicama - 4 (Foto: PR)

Uvjerite se i samo zašto smo zaslužili titulu jednog od najljepših malih obiteljskih adventa u Hrvatskoj. Svakog vikenda u prosincu uživajte u bogatom dnevnom i večernjem programu. Točnije, za zabavu i uživanje u raznim zanimljvostima tijekom dana, budite u Selu Bake Mraz subotama i nedjeljama od 10 do 15h, a inspirativan glazbeni večernji program uz otvorena ognjišta, kobasice i kuhano vino za vas organiziramo petkom i subotom od 18h do 22h.

Dobro poznati vlak “Tin Express” koji vas je u Delnice vozio iz Rijeke sada su zbog epidemiološke situacije zamijenile redovne linije Hrvatskih željenica čiji raspored možete provjeriti na webu www.hzpp.hr. Odlična vijest je da se sva dijeca mlađa od 18 godina vlakom voze besplatno. Za sve informacije vezane uz vožnju vlakom na svim linijama voze besplatno, a odrasli će za pivratku kartu dobiti čak 20% popusta. Za sva pitanja vezana uz prometovanje vlaka obratite se na 051/322-455 ili 099/608-3620 ili osobno na šalteru Glavnog željezničkog kolodvora Rijeka.

Ne propustite sudjelovati u volonterskoj akciji mladih Crvenog križa Delnice “Ubaci čokoladu, pruži nadu” koji će u Selu Bake Mraz u subotu 4. i 11. prosinca 2021. u vremenu od 10-12h prikupljati čokolade koje će donirati djeci smještenima u Domu Sv. Ana (Caritasov dom za žene i djecu - žrtvama obiteljskog nasilja).

Ponovno u sklopu naše manifestacije sve male i velike koji vole vlakove pozivamo na još jednu Fantastičku izložbu 2021. - izložbu maketa vlakova i željeznica. Članovi sekcije ,,Mali vlakovi" Kluba željezničkih modelara ,,ZAGREB" i Siniša Abramović izložbu održavaju u Radničkom domu u Delnicama od petka 3.12. do nedjelje 5.12. od 9-20h (u nedjelju 5.12. do 19h).

Advent u Delnicama - 2 Advent u Delnicama - 2 (Foto: PR)

Uz navedena brojna kulturno-zabavna događanja i sadržaje posvećene svim dobim skupanama posjetitelja, a posebno obiteljima i djeci grad odiše posebnom božićnom radošću i svjetlošću. Stoga vas pozivamo da svoj ostanak produžite u Delnicama, odvojite vrijeme za ove neprocjenjive obiteljske trenutke u najvišem gradu Hrvatske čije ulice u prosincu obično prekrije snijeg, drva za grijanje su odavno spremna, zrakom se širi miris kuhanog vina, a kobasice i kolačići pozivaju na još.

Prespavajte u nekom od naših bajkovitih kuća za odmor, apartmana, soba, hotela i planinarskih domova. Uputite se u gurmansku #gastroventure avanturu po našim raznolikim restoranima, tijekom dana istražite okolicu Delnica i zanimljive turističke lokalitete Gorskog kotara, a uvečer se opustite uz široku ponudu toplih mirišljavih pića iz adventskih kućica ili uz pucketanje vatre iz kamina.

Sukladno trenutnim preporukama nadležnih tijela održati ćemo našu bajku na otvorenom živom i blistavom, ali uz pridržavanje preporuka i mjera kako bi ovaj advent protekao sigurno za sve posjetitelje kao i za domaćine. Eu Covid potvrde nisu potrebne u Selu Bake Mraz dok dolazite u razgledavanje, ali su obavezne u prostoru ispred pozornice dok se održavaju koncerti jer se na tom prostoru očekuje više ljudi kojim je nemoguće održavati propisani razmak. U ostatku Sela Bake Mraz gdje se može održavati razmak EU Covid potvrde nisu potrebne, ali svi posjetitelji će biti redovito upozoravani da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka na radost i sigurnost svih nas. Ukoliko se preporuke i propisi promijene, manifestacija će se prilagoditi i gosti će biti na vrijeme obaviješteni.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga vezanih uz program manifestacije obratite se na e-mail adresu visit.delnice@gmail.com. Sve novosti i program možete pratiti na Facebook stranici Delnička adventska bajka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju