Ovaj vikend će svi ljubitelji trekkinga i planinarenja imati priliku sudjelovati u nezaboravnoj HIGHLANDER avanturi na zagrebačkoj Medvednici. Naime, od 7. do 9. lipnja, HIGHLANDER Medvednica će tradicionalne planinarske staze pretvoriti u dom jedinstvenog planinarskog festivala "Hrvatska Medvednica".

19 ili 59 kilometara

Sudionici HIGHLANDER formata moći će se okušati u ruti pod nazivom Pegasus. Ovo je druga ruta po veličini od svih Highlander formata i traje puna tri dana, od 7. do 9. lipnja, te je namijenjena avanturistima s ograničenim vremenom koji žele testirati svoje granice i uživati u divljini. Put dug 59 kilometara počinje kod spomenika kulture u Susedgradu i prati Medvedničku transverzalu vodeći sudionike kroz prirodne dragulje poput slapa Sopot i ribnjaka Kraljičin Zdenac te završava u Sesvetama. Na kontrolnoj točki Falat u petak će sudionike dočekati adidas Terrex i Intersport s cornhole challengeom u sklopu kojeg će sudionici imati priliku osvojiti sjajne nagrade poput tenisica i vaučera. Također, bit će pripremljeno osvježenje u obliku smoothija te mali zalogaji od granole kako bi sudionici osigurali energiju za daljnje aktivnosti. Bit će to prilika i za informiranje o adidas Terrex asortimanu, idealnom za planinarenje i boravak na otvorenom.

Highlander Medvednica Highlander Medvednica (Foto: PR)

Druga ruta pod nazivom Lyra, koja će se održati u subotu, 8. lipnja, nazvana je prema antičkom grčkom instrumentu i simbolizira ravnotežu i harmoniju. Ruta duga 19 kilometara započet će u Susedgradu, a glavni cilj bit će osvojiti najvišu točku grada Zagreba – Sljeme. Sudionici će proći kroz brojne znamenitosti Medvednice, istražujući prirodnu i kulturnu baštinu ovog područja.

Sve više sudionika

“Uzbuđeni smo što konačno krećemo! HIGHLANDER Medvednica otvorenje je globalnog kalendara HIGHLANDER događaja, a ovogodišnje, treće po redu izdanje, bit će zasigurno najbolji događaj koji smo organizirali na Medvednici do sada. Na Medvednici predstavljamo novi, jednodnevni format događaja "HIGHLANDER Lyra", ali i trodnevni i već dobro poznati format, "Pegasus". Sretni smo i ponosni što je dio ove cijele priče i adidas Terrex, uz čiju opremu naši planinari zaista mogu nesmetano uživati u adrenalinu i ugođaju koje donosi planinarenje i trekking”, rekao je Aljoša Vojnović, iskusni planinar i marketing manager Highlandera, vodeće udruge za organizaciju planinarskih događaja, s kojim se slažu brojni rekreativci i profesionalci.

Ove godine zabilježen je značajan rast broja sudionika u odnosu na 2023. godinu što znači da će više od 250 planinara i zaljubljenika u prirodu uživati u usponu iznad glavnog grada.

Za sve zaljubljenike u planinarenje, ovaj događaj je odličan izbor dinamičnog putovanja koje predstavlja priliku za savladavanje osobnih rekorda. Ponuda adidas Terrex opreme dostupna je u Intersport trgovinama i na linku, a za jednu od Highlander ruta svi zaintersirani se mogu prijaviti putem ovog linka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju