Posljednji vikend u listopadu, 25. i 26. listopada, u Rovinju se održava treće izdanje GinIstre, aromatičnog raja za ljubitelje džina.

Pravim obožavateljima džina ne treba posebno predstavljati najveći međunarodni festival posvećen džinu koji se održava u Hrvatskoj.

Festival GinIstra u Rovinju - 6 Festival GinIstra u Rovinju - 6 (Foto: PR)

GinIstra se pokazala kao mjesto za učenje, razmjenu iskustva i uživanje, a nakon vrlo uspješna dva izdanja, ovogodišnje se može pohvaliti i najbogatijim programom do sada.

Ove će godine na GinIstri sudjelovati 47 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Slovačke, a među njima je 39 destilera koji će se predstaviti sa 70-ak vrsta džinova.

Festival GinIstra u Rovinju - 7 Festival GinIstra u Rovinju - 7 (Foto: PR)

Osim u degustacijama, posjetitelji će moći uživati i u predavanjima i panelima, ali i izbrusiti vlastite vještine na radionicama i masterclassovima koje će voditi domaći i međunarodni stručnjaci.

U Staru tvornicu duhana u Rovinju stižu i proizvođači bačvi i kotlova, ali jedna tvornica stakla iz Slovenije koja će predstaviti svoj asortiman čaša i staklenih boca za džin.

Festival GinIstra u Rovinju - 2 Festival GinIstra u Rovinju - 2 (Foto: PR)

Kao "Prijatelji festivala" ove će se godine uz glavni program predstavljati i autohtoni istarski proizvodi, likeri, maslinova ulja i lokalni gastro specijaliteti, a za dobru će se atmosferu s pozornice pobrinuti Matija Cvek i TBF.

Split ima novu atrakciju: 19 metara visok futuristički toranj s pogledom od kojeg zastaje dah Promatračnica na Marjanu - 1 Promatračnica na Marjanu - 5 Promatračnica na Marjanu - 4 +2 Promatračnica na Marjanu - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju