U potrazi za slasnim adventskim specijalitetima nećete pogriješiti krenete li prema Oleander terasi hotela Esplanade, gdje vas ove godine čekaju neki od najboljih hrvatskih chefova. Jedna chefica i šest chefova kreirali su za ovu priliku poseban street style menu koji vrijedi istražiti.

Chefica Ana Grgić Tomić za Fooling Around pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, a tu su i obožavane Esplanadine štrukle. U slatkoj ponudi su poširane kruške u clafoutis varijanti te brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarka Mirjana Špoljar.

Fooling Around - 15 Fooling Around - 15 (Foto: Sandro Sklepić)

Topli kokteli s potpisom Vjenceslava Madića na najbolji način zaokružuju street style verziju gastro ponude luksuznog zagrebačkog hotela.Izbor iz ponude svog riječkog Hidden Wine bistroa u srcu Zagreba predstavlja i chef Deni Srdoč. Na njegovom meniju se nalaze losos orly, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela, a uživati možete i u krumpirićima raznih okusa te se zasladiti toplim canolima - kao i nazdraviti biranim vinima.

Mario Mandarić, glavni chef Noela, zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert vas čekaju fritule s raznim domaćim umacima.

Fooling Around - 4 Fooling Around - 4 (Foto: Sandro Sklepić)

Chefove Matiju Bogdana i Marka Palfija spaja Međimurje i iznimna kreativnost u kuhinji, a gostima Fooling Arounda u duetu nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger.

Ljubitelji azijske kuhinje prvi će istražiti jela s jelovnika restorana Kiyomi, kojeg premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a čije će otvorenje u 2024. obogatiti gastronomsku scenu Zagreba. Na premijeri vas čekaju: Char Shu, Gyoza chicken, Shumai, Obanyaki i matcha sladoled s azuki grahom.

Fooling Around - 12 Fooling Around - 12 (Foto: Sandro Sklepić)

Institut za kobasice chefa Mate Jankovića i ove će godine biti omiljeno mjesto za sve obožavatelje ove kraljice adventske gastro tradicije. Smokey debricinka, kranjska sa sirom, Frankfurterka, Bavarska te šiš kobas sa sirom serviraju se uz bogate kombinacije priloga koje gosti mogu i sami odabrati. 

Fooling Around - 1 Fooling Around - 1 (Foto: Sandro Sklepić)

Slavna Grašina „Fritula“ za potrebe adventske premijere preimenovana je u „Freetula by Grašo“ budući da su recepture umaka kako ističe njegova ekipa iz „Krivih ljudi“, kreirane u free style verziji. Najtopliji kokteli ovog adventa u ponudi su na Central Station baru, a raznolike okuse domaćeg craft Old Pilot's gina skuhat će Gingle Bells ekipa.

Fooling Around - 24 Fooling Around - 24 (Foto: Sandro Sklepić)

Za glazbeni program tijekom svih dana festivala bit će zaduženi popularni DJ-i, a srijede su rezervirane za  live nastupe. Sanja, Marinko i Zec zabavljat će nas uz najveće hitove Novih Fosila za blagdan sv. Nikole, a potom slijede koncerti Dino Dvornik Tribute benda i Abba Real Tribute benda, dok zadnju u nizu koncertnih srijeda, 27. prosinca zatvaraju Robert Mareković i Swingers band.

Svakog petka, počevši od 8. prosinca, od 15 do 17 sati održavat će se radionice na kojima će se ukrašavati najslađe blagdanske kućice - gingerbread houses. A svakog tjedna će se, počevši od 12. prosinca, održavati i Culinary Affair, kulinarski show uživo s humanitarnim notom, u okviru kojeg će razna jela u paru pripremati chefovi i njihovi gosti.

Festival je otvoren radnim danom od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata. Detalje pratite na Instagramu i Facebooku.

Najsavršenije mjesto za Božić: Grad u kojem bi blagdane provela većina svijeta Božić u Beču Božić u New Yorku Božić u Parizu +0 Božić u Londonu na vrhu je ljestvice

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju