Nađete li se na jugu Dalmacije između 22. lipnja i 6. srpnja, razveselite gumana u sebi Festivalom peljeških okusa, s kojeg nitko ne odlazi gladan, žedan ili nedajbože nezadovoljan. Više od četrdeset restorana i ugostitelja, vinarija i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava svoje će specijalitete nuditi po promotivnim cijenama.

Pelješka trpeza na otvorenom

Festival peljeških okusa - 2 Festival peljeških okusa - 2 (Foto: TZ Janjina)

Središnje događanje Festivala peljeških okusa je Pelješka trpeza koja će se održati u Dračama 25. lipnja. Riva ovog ambijentalnog mjesta na sjevernoj strani poluotoka posljednjeg utorka u lipnju od 20 sati pretvorit će se u pravi gurmanski raj.

Bit će to najveći restoran na otvorenom u Dalmaciji, a i šire, s vrlo pristupačnim cijenama, odličnom zabavom, bogatim popratnim programom i sjajnom atmosferom.

Kulise festivala ne mogu biti autentičnije – kamene kuće slikovitih Drača i osvijetljen impozantni most koji vodi u neki manje intenzivan svijet te mirisi mora i vrhunskih specijaliteta dalmatinskog juga.

Okusi mora i tradicije

Janjetina s bižima, brudet o jegulja, brudet od morskog psa, gulaš od sipe, juneći gulaš, suha riba na bilo, mušule na buzaru, srdele, kozice i tuna s roštilja, tripice, tradicionalne pelješke slastice… samo su dio raskošne ponude koja vas čeka na Festivlau peljeških okusa.

Svoja vrhunska vina, koja se savršeno sljubljuju s tradicionalnim pelješkim jelima, predstavit će vinarije Bezek, Edivo, OPG Dežulović, OPG Grgurević, PZ Janjine i PZ Putnikovića, a sav prihod i ovaj put namijenjen je Ligi protiv raka Korčula, Lastovo, Pelješac, Mljet – ogranak Janjina te udruzi Djeca Pelješca.

Festival peljeških okusa - 1 Festival peljeških okusa - 1 (Foto: TZ Janjina)

"Festival se otvara 23. lipnja Festama uoči sv. Ivana u Hodiljama i Žuljani te koncertom kvarteta Sorkočević u Trpnju. U Orebiću su 26. lipnja i 3. srpnja tradicionalni Okusi Pelješca, u Stonu je 29. lipnja Festival puhačkih orkestara, u Sreseru 30. lipnja Ribarska večer, u Trpnju Okusi Pelješac 2. srpnja, a u Brijesti Buzarijada 5. srpnja", ističe Bianka Jasprica, direktorica Turističke zajednice općine Janjina, koja je uz još tri turističke zajednice općina Trpanj, Orebić i Ston, organizator sva tri ljetna festivala na Pelješcu.

Ovo je srednji od tri velika pelješka ljetna Festivala. Prethodio mu je Festival peljeških kapetana, a od 28. kolovoza do 15. rujna slijedi Festival soli.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju