Ove godine svih deset dosadašnjih restorana zadržalo je Michelinovu zvjezdicu, a novom je ovjenčan restoran Korak na Plešivici. Restoran Korak ujedno je novi nositelj Michelinove Zelene zvjezdice koju sada imaju tri restorana u Lijepoj Našoj. Na listu Bib Gourmand, restorana s izvrsnim omjerom cijene i kvalitete, uvrštena su tri nova restorana: Bugenvila (Cavtat), Taj Mahal (Dubrovnik) i Beštija (Zagreb), a devet novih restorana dobilo je preporuku ovog priznatog gastronomskog vodiča. Čitav popis možete pronaći ovdje. 

„Raduje nas što Michelinova priznanja iz godine u godinu potvrđuju kako kvaliteta hrvatskog ugostiteljstva raste. Kao dugogodišnjeg partnera Michelina i hrvatskih ugostitelja, naročito nas veseli činjenica što je čak 13 novih hrvatskih restorana uvršteno u vodič, od kojih i jedna nova zvjezdica. Čak su tri restorana nositelji i Zelene zvjezdice koje se dodjeljuju onima koji su napravili značajan iskorak na području održivosti. Korištenje lokalnih i sezonski namirnica svakako je korak u tom smjeru, a u čemu METRO pruža značajnu podršku povezujući restorane izravno s hrvatskim proizvođačima. Na kraju, čestitke svim hrvatskim restoranima i chefovima koji su, svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih gostiju, potvrdili i zadržali svoje mjesto u vodiču“, izjavio je Imre Horváth, predsjednik Uprave tvrtke METRO Hrvatska

Na svečanosti je predstavljen projekt METRO Junior Top Chef čiji je cilj doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj te budućim kuharima omogućiti učenje novih trendova u gastronomiji i kulinarstvu. Temelj projekta je natjecanje učenika i učenica regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, a pobjednik će za nagradu dobili edukaciju u prestižnim inozemnim kulinarskim školama. U projektu će sudjelovati Alejandro Serrano, najmlađi chef s Michelinovom zvjezdicom, Olivier Bellin, nagrađivani francuskog chef restorana L'Auberge des Glazicks s dvije Michelinove zvjezdice i Mika Alix, počasni član Francuske kulinarske akademije. Međunarodno priznati chefovi su, uz pomoć učenika Srednje škole Zabok – Regionalnog centra kompetentnosti, pokazali što je potrebno za vrhunski pripremljena jela.

Predstavljen je i Michelin izazov zlatne plakete, kreativna inicijativa putem koje se želi potaknuti angažman i povećati vidljivost ugostitelja na društvenim mrežama, kako bi privukli još više gostiju i dodatno osnažili povezanost s Michelinom. Stručni žiri odabrat će najkreativniju fotografiju s Michelinovim priznanjem i najbolju grupnu fotografiju chefova i njihovih suradnika.

11 najboljih restorana u Hrvatskoj: Mjesta na kojima se vrijedi zaustaviti Restoran Korak - 5 Alfred Keller - 8 Restoran Korak - 3 +9 Restoran Korak - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju