Startup Cidrani koji se na tržištu istaknuo sa svojim foodtech inovacijama u ovu jesen je zakoračio s posebnom, limitiranom edicijom octa koji je odležao u bačvama u kojima je prethodno dozrio američki bourbon whiskey. Njegova jedinstvenost nije samo u procesu izrade, već i u tome što Cidrani Sense linija ima humanitarni karakter - sav prihod od prodaje limitiranog broja od 141 boce od 5 litara donirat će Centru Silver koji provodi terapijske programe sa psima vodičima za djecu s poteškoćama u razvoju, slijepe i slabovidne osobe i teško pokretne osobe.

Cidrani Sense boca svojim dizajnom također pruža taktilno iskustvo simboličnim citatom iz Malog princa u Brailleeovom pismu otisnutom na bijeloj etiketi: “Samo se srcem dobro vidi, ono bitno je očima nevidljivo.” Time su htjeli istaknuti i važnost naših osjetila i kako nas ona vraćaju u prisutnost i istinsku povezanost sa zajednicom koja nas okružuje.

Povodom predstavljanja te linije i humanitarne akcije, 30. rujna održali su event u zagrebačkom bivšem kinu Urania, prostoru kreacije. Tom prilikom dr. sc. Marijan Alfonso Sesar, voditelj Centra Silver, najavio je kako će iznos od donacije biti namijenjen opremanju jedinstvenog prostora za senzornu terapiju beba, čime će i ta najmlađa skupina djece dobiti mogućnost rehabilitacije prilagođene svojim potrebama u Centru Silver, koji u svojim programima koristi posebno obučene pse pomagače.

“Ovom inicijativom htjeli smo pokazati da smo kao društvo jaki samo onoliko koliko pomažemo drugima. Vjerujemo da zajedno, kroz akumulirane, malene, naočigled neznatne radnje, možemo promijeniti svijet,” istaknula je Nika, suosnivačica Cidrani startupa. Navela je i kako je Cidrani Sense linija nastala kao rezultat sljubljivanja tri jednostavna sastojka, a to su ocat, hrast i vrijeme, te da je svaka boca numerirana kako bi se osigurala transparentnost doniranja kompletnog prihoda od prodaje.

Kako donirati? 

Za podršku akcije kupovinom boce Cidrani Sense odležanog octa, dovoljno je poslati upit na cidrani@cidrani.com kako bi vam Cidrani tim poslao podatke za uplatu. U svrhu transparentnosti otvorili su zaseban račun za donacije. Cijena jedne boce je fiksirana i iznosi 1.490 kn + PDV te će cjelokupni prihod biti doniran Silveru.

Tko je Cidrani? 

Cidrani je mladi hrvatski startup koji se tržištu predstavio s foodtech inovacijama kao što je prva kombucha esencija fermentiranog čaja, za koju su dobili priznanje paneuropskog EIT ClimAcceleratora jer smanjuju carbon footprint 90% u odnosu na slične napitke. Sada pripremaju launch AI platforme za personaliziranu prehranu čime predvode put prema industriji dugovječnosti, a od početka su u svoju viziju integrirali održivost i društvenu odgovornost.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju