Centar Zagreba ove godine dobiva posve drukčiju lokaciju u sklopu adventskih blagdana – novu pješačku zonu u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici.

Tamo se, sa Strossmayerova šetališta Gornjeg grada, seli poznati Caffe de Matoš, gdje će od 29. studenoga 2023. pa sve do 7. siječnja 2024. osigurati jedinstvenu i zabavnu blagdansku priču pod nazivom Matoš & mačke.

Matoš & mačke nude uređenu gradsku urbanu božićnu bajku s prepoznatljivim ugođajem starog Zagreba. Posjetitelji će moći uživati u retroscenografiji, finim jelima i pićima, photo pointovima i još pokojim iznenađenjem.

Na kućicama će se moći probati klasični adventski specijaliteti Na kućicama će se moći probati klasični adventski specijaliteti (Foto: PR)

Na raspolaganju će biti deset adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim jelima u slanoj i slatkoj varijanti. Neće nedostajati ni toplih i aromatičnih napitaka.

Osim uz toplo piće u ruci, advent je još čarobniji uz odličnu glazbu iz zvučnika. Kao i svake godine, tako je i ove na repertoaru uzbudljivi glazbeni program za najrazličitije ukuse - od jazza i funka pa do rocka i popa i pokojeg DJ iznenađenja.

Od 5. prosinca svakog utorka i četvrtka pleše se uz live izvedbe domaćih urbanih bendova među kojima su Gelato Sisters, Elvis Sršen & Funkblasters, Toni.Drama, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa, Louise bend, Imagruva i drugi. Ostatak tjedna rezerviran je za druženje s domaćim DJ-evima Zozom, Bondžom, Gradeom i Primecom.

Advent u Zagrebu, Matoš & Mačke Advent u Zagrebu, Matoš & Mačke (Foto: PR)

Bye, bye, ljetne terase: 10 udobnih kafića u Zagrebu u kojima možete popiti odličnu kavu, čaj - ili koktele Cat Caffe Mr. Fogg Mr. Fogg +1 Hub Cooltura Pub

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju