Blagdansko doba godine mnogi dočekuju s nestrpljenjem, a posebna čarolija "Prosinca u Gospiću" počinje Božićnom baletnom bajkom poznate međunarodne trupe Ukrajinskog klasičnog baleta (Ukrainian Classical Ballet). Posjetitelji će uživati u najprepoznatljivijim odabranim plesnim točkama iz svjetski poznatog baleta Orašar, Petra Iljiča Čajkovskog i tako zakoračiti u toliko očekivane blagdane uz valcer pahuljica, španjolski, arapski i kineski ples, valcer cvijeća te završni pas de deux Princa i Klare u začaranom svijetu četiri kraljevstva. To su samo neke od mnogobrojnih baletnih slika, koje će se izmjenjivati, uz atraktivne scenske dekoracije, 14. prosinca u dvorani Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčevića. Dvadesetak balerina i baletana baletne trupe Ukrainian Classical Ballet, zaslužni su umjetnici Ukrajine te dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja, a svi su članovi ukrajinskih i europskih nacionalnih kazališta.

Sve ljubitelje klizanja razveselit će ledena ploha, koja se ovih dana otvara ispred shopping centra, a najavili su i pravi ledeni disko na klizaljkama. Maleni će doći na svoje 17.12. u gospićkoj Adventskoj kućici priča, koja izgleda toliko bajkovito da djeca u njoj jako vole boraviti, a još kad im stignu zadarske pripovjedačice, članice Društva hrvatskih pripovjedača i pripovjedačica, doživljaj će biti potpun, a sreća najveća.

Konac godine vrijeme je za nove želje i snove. Nebo iznad Gospića prekrit će 23.12. stotine lampiona dobrih želja, koji će se puštati s trga Stjepana Radića od 19 sati, uz nastup mladih nada, Eni i Vjeke iz A strane. Postala je to tradicija u Gospiću i svake se godini okupi mnoštvo posjetitelja, dok uz kuhano vino i fritule šalju svoje želje u nebo. Pošaljite i vi svoje želje, a uz toliko dobre energije i sjajnog raspoloženja vjerujemo da će se i ostvariti.

U ovom gradiću djeca ulaze u novu godinu dan ranije, da se mogu dulje veseliti, pa će se okupiti na glavnom trgu 30.12. od 18 sati, uz prigodni glazbeni program Marka Vukesa & Share Love benda i animatorski program.

Gospićani vole da im stara godina što prije ode, a nova dulje traje pa ispraćaju staru i ulaze u Novu već 31.12. u podne, uz uvijek dobro raspoloženu grupu Vigor.

Iz Grada Gospića i Turističke zajednice javljaju da su pripremili doista za svakoga posjetitelja ponešto, a jako su ponosni jer su turistički rezultati u Gospiću već premašili do sada najbolju turističku 2019. godinu. Trenutno vlada velika potražnja za smještajem tijekom blagdana i školskih praznika. Nadaju se i snježnim pahuljicama kako bi ugođaj bio što ljepši, obojen veselim smijehom ljudi velikih i malih nogu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju