Dnevni boravak na rijeci manifestacija je koja uz bogatu gastronomsku ponudu i jedinstvene lokacije uz rijeku Kupu i Mrežnicu dovodi posjetitelje, ljubitelje mikro turističkih lokacija i raznolike ponude na obiteljska i prijateljska druženja.

Manifestacija je započela Dnevnim boravkom na Mrežnici, koji je već treću godinu zaredom hit destinacija cijele Karlovačke Županije, a ovog ljeta nastavlja se i prošlogodišnji novitet manifestacije – Dnevni boravak na Kupi, koji se, kao i prethodne godine, smjestio na gradskom kupalištu u Ozlju.

Cilj manifestacije je vraćanje kupača na rijeke, podizanje svijesti o zaštiti i prirodnim ljepotama rijeka te organizacija kvalitetnog provođenja vremena za djecu, mlade i odrasle. Dnevni boravak na rijeci na ovaj način objedinjuje gastronomsku ponudu i prirodne ljepote cijele Karlovačke županije.

Dnevni boravak na Kupi

Ako ste se dosad dvoumili gdje je najbolje provesti dan uz dobru zabavu i ukusnu hranu, pronašli ste savršeno mjesto jer Dnevni boravak na Kupi od 2. lipnja nudi upravo sve što vam treba. Gosti u sklopu Restorana Žganjer imaju priliku isprobati tradicionalnu kuhinju spremljenu na moderan način. U svojoj ponudi gostima nudi tradicionalna jela ozaljskog kraja pripremljena na nov i zanimljiv način te će biti baziran na lokalnim autohtonim namirnicama (buča, krumpir, janjetina, jabuke i sl.).

Gosti imaju priliku isprobati nezaobilaznu janjetinu i jela s roštilja na drugačiji način, u street food izdanju. Ovdje se posebno ističe burger od janjetine, koji savršeno predstavlja spoj tradicionalne hrane ozaljskoga kraja u modernoj izvedbi. Naravno, i najmlađi gosti mogu očekivati svoje gastrofavorite. S obzirom na povijesnu baštinu i Stari grad Ozalj, koji je svojedobno bio dom Zrinskih i Frankopana, pojedina jela iz jelovnika inspirirana su receptima iz dvorske kuhinje. Primjerice, torta Katarina Zrinski izvorni je recept upravo Katarine Zrinski, što znači da će posjetitelji nepcima okusiti povijest.

Dnevni boravak na Kupi i Mrežnici nudi zanimljiva jela Dnevni boravak na Kupi i Mrežnici nudi zanimljiva jela (Foto: PR)

Ponudu će još dodatno obogatiti i gastrodogađanja vikendom, stoga gosti mogu očekivati tematske vikende kroz koje će posjetitelji hranom moći proputovati kroz regije hrvatske i probati autohtona jela Dalmacije, Istre, Zagorja i Slavonije. No, uz sjajnu gastronomsku ponudu ova lokacija dovodit će i popratne programe za obitelji, djecu, ali i one večernje. Tako će se u programu Dnevnog boravka na rijeci naći filmske projekcije, koncerti, predstavljanje knjiga, sportska tradicionalna natjecanja itd. Ova lokacija smjestila se na samo 45 minuta udaljenosti automobilom iz Zagreba, što je čini savršenom za odmor izvan grada. Osim što se može pohvaliti prirodnim ljepotama, ova destinacija ima zavidnu kulturnu baštinu koju objedinjuje povijesni dvorac.

Stari grad Ozalj, osim po Zrinskim i Frankopanima, poznat je i po svojim zidinama, koje su bile i neolitička nastamba Lenđanske kulture koja potječe iz 3000. godine prije Krista, a u njemu su pronađeni i nalazi iz rimskog doba. Na vidikovcu Staroga grada nudi se pogled na rijeku Kupu, ali i poznatu hidroelektranu Munjara. Raznolika i bogata gastronomska ponuda koja na moderan način baštini povijest ozaljskog kraja u kombinaciji s atraktivnom lokacijom kupališta te raznolikim popratnim programom zasigurno su dobitna kombinacija za posjet Dnevnom boravku na rijeci Kupi.

Dnevni boravak na Mrežnici

Ako iz Karlovca krenete prema Dugoj Resi i rijeci Mrežnici, nakon 20 minuta vožnje stići ćete do Donjeg Zvečaja, a ondje će vas dočekati Dnevni boravak na Mrežnici, gdje se smjestio Restoran DP, koji donosi dašak svjetske kuhinje na nepca posjetitelja. Čips od šarana, gyoze, pileći katsu, kung pao, tuna poke, bao buns, pohani sladoled, juneći i beyond burger i druge delicije vrhunski su specijaliteti chefa s velikom reputacijom, Ivane Vukmanić.

Uz svjetsku gastrokuhinju nudi se i posebna karta koktela koji savršeno pašu uz ljetni ugođaj. Lokacija na Mrežnici ove godine održava se već treći put zaredom, a posjetitelje je naučila da svakim dolaskom mogu probati neko novo i posebno jelo s jelovnika koncipiranog na principu world food jelovnika s jelima iz različitih kultura i dijelova svijeta. Posebnost trećeg izdanja manifestacije bit će organizacija ljetnih gastronomskih večeri, koje će posjetiteljima pružiti poseban užitak u jedinstvenim kuhinjama svijeta. Očekuju nas tematske večeri gastronomskog putovanja kroz Meksiko, Italiju, Aziju i Hrvatsku.

Sjajan jelovnik upotpunjuju i dodatne aktivnosti, pa je tako moguće provozati se kajakom i na rijeci Mrežnici. Restoran DP – Mrežnička kuća i Dnevni boravak na Mrežnici dobitnici su nagrade Turistička Prizma "Za novi kvalitet u turizmu", što potvrđuje kvalitetu ove destinacije. Upravo ova lokacija bila je prošlog ljeta hit destinacija u cijeloj Karlovačkoj županiji, a posjetitelje je osim navedenim jelovnikom privlačila upravo prirodnom ljepotom i blagodatima lijeve obale rijeke Mrežnice.

Dnevni boravak na rijeci trajat će sve do kraja kolovoza, a posjetiteljima će kontinuirano nuditi razne aktivnosti i nove jelovnike kroz tjedne. Posjetitelji se pozivaju da prate društvene mreže manifestacije kako bi popratili događanja i programe koji se objavljuju na tjednoj bazi.

Kafić zbog kojeg vrijedi stati u Karlovcu: Terasa u hladu, donuts i torta od malih krafni Holy Donut Holy Donut Holy Donut +2 Holy Donut

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju