Najposjećenija jesenska manifestacija, 19. po redu Bučijada u Ivanić-Gradu održat će se od 6. do 8. listopada 2023. godine u organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Hrvatske turističke zajednice i Zagrebačke banke d.d. Ovogodišnja kuma Bučijade je paraolimpijka u plivanju Paula Novina.

Svečano otvaranje održat će se 7. listopada (subota) 2023. u 11 sati, na glavnoj pozornici, na Trgu V. Nazora u Ivanić-Gradu kada će uz gradonačelnika Javora Bojana Leša otvaranju nazočiti brojni uzvanici.
Na manifestaciji će svoje proizvode i usluge predstaviti 170 izlagača i 15-tak ugostitelja koji će zajedno tvoriti najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj.

U ponudi će biti bučino ulje, bučnice, pivo od buče, juha od buče, a za ljubitelje slatkog tu su bučokremšnite i nove ekskluzivne čokoladne praline punjene bučinim namazom i bučinim uljem. Bogatu gastronomsku ponudu dodatno će začiniti Show cooking sa chefovima Melikorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem. Poznati hrvatski kuhari i savjetnici u subotu od 12 do 14 sati pripremat će specijalitete od buča.

Mnoštvo dekoracija od buča biti će postavljeno u središnjem gradskom parku, zajedno s photo i selfie punktovima, a održat će se i radionica na temu ukrašavanja.

Za djecu će biti mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi kada će se moći sudjelovati u jedenju kremšnita od buča, pogledati mađioničarske i kazališne predstave, utrkivati se drvenim konjićima, natjecati u gađanju lukom i strijelom, skakanju u vrećama, gađanju limenki, u letećem kuglanju i brojnim drugim igrama. Uz brojne igraonice, radionice i sportske aktivnosti svatko će pronaći neku zabavu. Posebno atraktivna za male, ali i velike bit će vožnja buča kočijom kroz grad.

Glazbeni dio programa počinje u petak u 19 sati nastupom grupe Silente, nakon koje slijede 4 Tenora u 21 sat. U subotu navečer od 20 sati posjetitelje će zabavljati Halid Bešlić te od 22:30 DJ Nick Bane, a manifestaciju će u nedjelju zatvoriti u 19 sati Maja Šuput te u 21 sat Reanimatori. U sklopu programa nastupat će i mladi rock bendovi, puhački orkestri i KUD-ovi, a mažoretkinje će predstaviti i svoje nastupe.

Nakon (ili prije) Bučijade, u blizini samog grada, posjetite i veliki posavski kukuruzni labirint "Hrvatica" u Dubrovčaku Lijevom koji će biti prigodno ukrašen bučama. Očekuje vas uzbudljiva igra potrage kroz kilometar staza samog labirinta.

Parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija, no krećete li iz Zagreba svakako iskoristite Bučko Express. Cjelokupni program Bučijade dostupan je ovdje.
 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju