Obično pišemo o najljepšim, najneobičnijim destinacijama, muzejima... Sada smo odlučili napraviti popis aerodroma zbog kojih ćete htjeti otići na putovanje, "fučkaš" zemlju... 

8. Courchevel, Francuska

Ako želite vidjeti Alpe, ali vam se baš i ne penje do gore, kupite kartu do aerodroma Courchevel. Predivan pogled, sa snježnim planinskim vrhovima sa svake strane. A doživjet ćete i sletanje na pisti nagiba 18,5 posto. Ovaj aerodrom stavljamo na popis i kako ne bi komentirali da su baš svih 8 najljepših aerodroma na svijetu uz obalu.

7. Gibraltar

Prilazeći ovom aerodromu, u vidokrugu će vam biti i Europa i Afrika, a od zemalja Maroko i Španjolska, kao i gibraltarska stijena.

6. Billy Bishop, Toronto

Rijetko koji aerodrom je smješten točno u centru, ali ako putujete za Kanadu, u Torontu ćete doživjeti nešto vrlo slično. Aerodrom se nalazi na otoku, svega nekoliko minuta od glavnog kolodvora metroa. Vidjet ćete jezero Ontario i toranj CN.

5. London, Engleska

Ovo nije Heathrow ili Gatwick već jedan puno zanimljiviji i ljepši aerodrom. A slijećući na njega, imat ćete spektakularan pogled na centar grada: Big Ben, zgrade parlamenta… velik broj znamenitosti samo ako uzmete sjedalo do prozora.

4. Santos Dumont, Rio de Janeiro, Brazil

U oko će vam upasti Šećerna glava. Bez penjanja na njen vrh imat ćete još bolji pogled obale Rija iz aviona.

3. Nice Côte d'Azur, Francuska

Spuštanje na samu francusku rivijeru. Samo pogledajte fotografiju, ne moramo ništa dodati.

2. Princess Juliana, Sveti Martin

Ona poznata fotka s avionom koji leti točno iznad plaže… E, to je plaža u Svetom Martinu, Maho plaža. Prvo što ćete vidjeti? Kupači. Vama će biti super, ali zanima nas kakvo je njihovo iskustvo, avion par metara iznad dok se izležavaju na ručnicima.

1. Malé, Maldivi

More, palme, usred svega slijeću i polijeću avioni. Mini raj usred Indijskog oceana. Možda ugledate i kojeg delfina dok budete slijetali.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju