Leći pod palmu i uživati definicija je ljetnog odmora. Još da je pri tome gledati u more, guštati u jutarnjoj kavi ili piću u zalazak sunca i užitak je zajamčen. U virtualnoj šetnji Jadranom donosimo male oaze stvorene za takve gušte, odnosno bezbrižno chillanje i čisti zen. Prednost imaju barovi u kojima se može osjećati kao kod kuće, ali pod uvjetom da netko drugi kuha kavu, nalaze se na "pljucomet" od mora ili se mogu pohvaliti posebnim ugođajem

Planjka, Stara Novalja 

Grickanje prženih krumpirića u "nasukanom" drvenom čamcu ili s nogama u pijesku i krigla piva mnogima je sasvim solidna definicija odmora. Još ako imaju na oku klince koji uživaju igri na toboganima ili ljuljačkama u moru, bezbrižnost je zajamčena. 

Falko, Hvar

Skok u more nakon spavanja u visećoj mreži pa hladno pivo ili sok u dobokom hladu – i tako unedogled. Otprilike je takav ugođaj u Falku, hvarskom baru na plaži gdje nema toliko turista kao u obližnjoj Hula-Huli. Falko za tren oka postaje kafić u kojem svi znaju tvoje ime. 

Safari bar, Premantura

Safari bar u blizini Pule odlično je mjesto za roditelje s klincima. Dok se odrasli druže, kartaju ili pijuckaju hladna pića, mališani se zabavljaju na miniigralištima. Bar je izrađen od drveta, trstike i prirodnih materijala te nudi poseban doživljaj – neki kažu džungle, druge asocira na vrijeme dok su dinosauri šetali zemljom. 

Pajol bar, Pećine 

Simpatičan, šaren i pomalo "pomaknut" bar na plaži u Rijeci jedan je od onih kafića u kojima se često ostvari ona dobra stara poslovica odeš na kavu, dođeš kući pripit, osobito kad se dočeka večernja svirka. Možda je razlog simpatično osoblje, kojem je "osmijeh lajmotiv", možda predivni zalasci sunca – najbolje je uvjeriti se sam.

Kako sugerira natpis, pokušajte razgovarati jedni s drugima jer interneta nema, a ako vam i to dosadi, uvijek se možete praviti da čitate knjigu ili listate stripove koji će vas dočekati na stolu. Zanimljivo je i izgubiti se u umjetničkim sitnicama i predmetima iz prošlosti koji skrivaju neke svoje priče. U svakom slučaju, u Pajolu nikada nije dosadno – pogotovo ako pokušavate naći WC nakon što padne mrak. 

Pajol-bar Pecine - 6 Pajol-bar Pecine - 6 (Foto: Pajol-bar Pecine)

The Garden Lounge, Zadar

Lounge bar koji više od deset godina omogućuje domaćim i stranim gostima izležavanje i pijuckanje koktela s pogledom na zadarske bedeme i luku idealna je dnevna destinacija za opuštanje ili pripremu za noćni party. Imaju i solidan izbor piva, a zaželite li se sirovih slasti, tu su i raw food zalogaji. 

Mediterraneo bar, Rovinj

Ispijati piće s nogama u moru i gledati zalazak sunca – neprocjenjivo je. Za guštanje na stijenama, u mekanim jastucima, potrebno je i malo sreće jer nije uvijek najjednostavnije "upecati" slobodno mjesto, osobito u jeku sezone. U Mediterraneo je najbolje doći nakon kupanja kako biste uhvatili predstavu zalaska sunca.

Beach Bar Casa del padrone - 2 Beach Bar Casa del padrone - 2 (Foto: Facebook: Beach Bar Casa del padrone)

Beach Bara Casa del padrone, Dunat

Beach Bar Casa del padrone između grada Krka i Punta jedan je od onih barova u kojima je najbolje provesti cijeli dan. Već od ranog jutra u Dunat se dolazi na kavu i kupanje, a tko voli, može započeti dan mjehurićima u čaši. Beach bar radi već od osam sati ujutro, a zatvara se dva sata nakon ponoći.

Taj se dnevni boravak u popodnevnim satima pretvara u mjesto za zabavu uz pregršt dobre muzike i šarenih pića. Unajmite li ležaljku i suncobran, dobit ćete i ručnik, bočicu vode i osvježavajuće kriške lubenice ili neko drugo sezonsko voće, a proradi li glad, snaga se može vratiti nekim od malih zalogaja u baru.

Slika nije dostupna Hrana i piće Aerodrom s kojeg ništa ne polijeće: Skriveno mjesto na Visu na koje se dolazi po najkvalitetnije "gorivo"

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju