Izolirane kamene stijene, lutke na struni, atrakcije na dnu napuštenih rudnika. Ovih sedam neobičnih lokacija naprosto morate posjetiti. 

1. La Isla de la Munecas, Meksiko

Ovaj otok 'naseljava' stotine osakaćenih, dekapitiranih lutaka koje vise s drveća na struni. Lutke su skupljali pustinjaci proteklih 50 godina da umire duh djevojčice koja se utopila u kanalima.

 

A photo posted by Arturo Diaz Martinez (@tokiioo_) on


2. Labirint Longleat , Engleska

S 2,5 kilometra zavojutaka, ovaj labirint od živice najveći je na svijetu. I priroda oko njega je divna, ako ikad nađete izlaz.

 

A photo posted by FAKTA ATOK DEAN (@atokdean) on

 
3. Usamljeni dvorac, Saudijska Arabija

Ako želite istražiti neobične prirodne tvorevine Bliskog istoka, Qasr al-Farid ili Usamljeni dvorac idealno je mjesto. Ovaj dvorac zapravo je grobnica iz 1. stoljeća, izgrađena u velikoj, izoliranoj stijeni.

 

A photo posted by Abdulrahman Tunisi (@archtunisi) on


4. Svaldbarski trezor sjemena, Norveška

U slučaju svjetskog poljoprivrednog kolapsa, sva nada leži u ovom trezoru na Svalbardu. Ova utvrda uklopljena je u ledeni norveški arhipelag. Da bi do njega došli, morate preći Arktički ocean.

punkufer.dnevnik.hr/clanak/neobicna-mjesta-za-posjetiti-vec-ovog-ljeta---389467.html

5. La Specola, Italija

Ako ste se ikada pitali kako izgleda unutrašnjost vašeg tijela, posjetite ovaj zanimljivi muzej koji datira iz 19. stoljeća, a ima izložene vrlo detaljne modele ljudske anatomije

 

A photo posted by Jack Whitelock (@jack_whitelock) on

 6. Otok Khizi, Rusija

Na otoku usred jezera, u Rusiji, na teritoriju koji je nekad pripadao Finskoj, još uvijek postoje ove šarmantne pravoslavne drvene crkvice.

7. Salina Turda, Rumunjska

Nadrealna atrakcija smještena je na dnu ogromnog rudnika soli, a izgleda kao da je izašao iz futurističke zemlje čudesa.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju