Ako tijekom svog idućeg (dužeg) godišnjeg želite istražiti slabije poznate krajeve Europe, a volite duge vožnje automobilom, ovo je tekst za vas. Do ovih 6 sela možete jedino automobilom, a njihova arhitektura i krajolik oduševit će vas na prvu.



1. Schwangau, Njemačka

Pitoreskno bavarsko selo izgleda kao da je ispalo iz bajke. Vjerojatno zato što je njegova glavna atrakcija, dvorac Neuschwanstein, inspirirala Pepeljuginu palaču.

2. Blairgowrie, Škotska

Okrug Perthsire prepun je malih zaseoka s dvorcima i destilerijama viskija. To je i prolaz prema škotskim visoravnima, gdje ćete vidjeti više krava nego ljudi.

3. Conques, Francuska

Ovo mjesto nalazi se u turistički zapostavljenom dijelu Francuske, regiji Aveyron. Srednjovjekovno selo kao da je zamrznuto u vremenu, ali po nekim stvarima ne zaostaje. Conques je mjesto za gurmane jer ovdje je i Le Suquet, restoran s Michelinovom zvjezdicom.



4. Montaione, Italija

Šarmantno selo na toskanskim visoravnima, između Firence i Siene, pružit će vam nezaboravan pogled na okolne vinograde i maslinike.

5. Gruyères, Švicarska

Dom je slavnog istoimenog sira, ali nudi mnogo više od toga. Smješten je na brdu i kantonu Fribourg, idealno je mjesto za planinare, a možete istražiti i srednjovjekovni dvorac i lokalne muzeje.

6. Albarracín, Španjolska

U srcu enklave Aragon nalazi se nekadašnja prijestolnica maurskog kraljevstva. Krasi ga mješavina srednjovjekovne i islamske arhitekture, a ovdje možete posjetiti utvrdu Alcazar i toranj Andador.

Pročitajte i 20 manje poznatih mjesta u Europi koja će vam oduzeti dah.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju