1. Gin Bar, Strossmayerov trg
Najbolje kuhano vino na zagrebačkom adventu je ujedno i ono koje se nalazi među najjeftinijima. Gin bar koristi graševinu za pripremu bijelog kuhanog vina, te frankovku za crno. Savršeno pitak i aromatizirajući napitak postiže se kuhanjem s voćem, odnosno s jabukama, narančama i limunom na niskim temperaturama, kao i sa začinima poput zvjezdastog anisa, klinčića i cimeta u štapiću. Gorčini i kiselini nema ni traga u njihovoj kartonskoj čaši. Živjeli!
Cijena: 13 kn

2. Bruderšaft, Secret Garden Arhološkog muzeja
Onima koji vole bijelo kuhano vino vruća je preporuka Arheološki muzej gdje opojni mirisi iz čaše zagrijavaju toliko da će poželjeti zauvijek ostati na šanku Bruderšafta i vježbati bratsko ispijanje po uzoru na gospona Fulira i Franju Šafraneka. Iako im je i crno sjajno, bijelo je fantazija koja miriše na naranču, đumbir, limunsku travu i druge začinske divote koje potiču blagdansku euforiju kojoj doprinosi i odlična atmosfera u kućici.
Cijena: 15 kn

3. A Most Unusual Garden, Europski trg

Da A Most Unusual Garden zna smiksati ukusne napitke, dobro je poznata činjenica. Na zagrebačkom adventu su pokazali i da su majstori kad je u pitanju kuhano vino, točnije ono što se priprema od crnog pinota i tajne začinske mješavine koje ima okus po blagdanima.
Cijena: 14 kuna

4. Murter – vrata Kornata, Strossmayerov trg

Ljubitelji napitaka s većim alkoholnim sadržajem moraju isprobati i ovo nesvakidašnje kuhano vino. Priprema se od caberneta sauvignona s dodatkom džina i likera od borovnice, uz dodatak klinčića, cimeta, zvjezdastog anisa i naranče. Imajte na umu da je vrlo jako, te da sadrži vrlo malo vode.
Cijena: 20 kuna

5. Milky, Gradec plato
Na popis se uguralo i vatreno kuhano vino, iako se radi od već gotove Badelove mješavine kuhanog vina te Stroha 80. Na ljestvicu najboljih doguralo je jer se jedino poslužuje u staklu te zbog činjenice da gori pri posluživanju, odnosno nudi dozu teatralnosti koja ostala kuhana vina nemaju.
Cijena: 25 kuna

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju