FESTIVAL U BEČU - Od 22.6 do 24.6.

Bečki Donauinselfesta neki nazivaju i najvećim europskim open air festivalom koji je potpuno besplatan. Ove će se godine održati od 22. do 24. lipnja na Dunavskom otoku. Organizatori su pripremili 600 sati glazbenog programa na 11 festivalskih pozornica, a slušat će se sve od rocka, popa i hip-hopa do narodne glazbe, punka i kabareta. Zbog 35. godišnjice festivala očekuje se više od 3 milijuna posjetitelja. Više o izvođačima na festivalu pogledajte na službenim stranicama Donauinselfesta.

FESTIVAL U KOŠICAMA – 14.7.2018.
Free Summer je popularni open air festival elektronske glazbe koje se održava u Košicama u Slovačkoj. Kako mu ime sugerira, riječ je o događanju na kojem je ulaz potpuno slobodan, a koji nudi uživanje u nastupima raznih DJ-eva, ali i u okolnoj prirodi, kulturnim igrama i raznim sportskim događanjima. Tko će sve nastupiti ove godine pratite na njihovom Facebooku.

FESTIVAL U LA ROCHEU – Od 1. 8. do 5. 8.
U idiličnom okruženju francuskih Alpa prvi tjedan u mjesecu kolovozu rezerviran je za najveći europski festival bluegrass glazbe. Povijesni gradić La Roche ove će godine ugostiti 35 grupa iz 15 zemalja koji izvode ovu podvrstu country glazbe. Bit će upriličeno 50 koncerata na dvije festivalske pozornice te brojnim drugim lokacijama u gradu. S ozbirom da se festival održava u Francuskoj, pripremite se na izvrsnu kuhinju te nazdravljanje njihovim popularnim vinima i šampanjcima. Što vas sve očekuje u La Rocheu ovoga ljeta pogledajte na službenim stranicama festivala. Mjesto na kojem se održava popularni poljski Woodstock Mjesto na kojem se održava popularni poljski Woodstock (Foto: Getty Images)

FESTIVAL U KOSTRZYNU NAD ODRA - Od 2.8. do 4.8.
Woodstock u Poljskoj je jedan od najpopularnijih besplatnih open air festivala u Europi. Poljski i drugi glazbenici obično nastupaju na dvije pozornice (većoj i manjoj), a posjetitelji mogu spavati na glavnoj festivalskoj površini ili u kampu Malinowski bez ikakve naknade. Platiti se treba za boravku u kampu TOI, a na raspolaganju vam je i boravak u motorističkom selu Boanergesa. U sklopu festivala na raspolaganju su vam i brojni poljski specijaliteti o kojima više možete saznati na službenim stranicama manifestacije.

FESTIVAL U HAMBURGU – Od 10.8. do 12.8.

Od 1979. godine jezero Eichbaum u Hamburgu je pozornica za trodnevni festival Wutzrock. Riječ je događanju na kojem se izmjenjuju punk, rock, ska i reggae bendovi, čita se poezija te se gledaju kazališne predstave na otvorenom. Mjesto je to i koje predstavlja svojevrsnu političku platformu protiv seksizma i fašizma u društvu. Ne samo da je besplatna ulaznica za festival, već ne trebate platiti ni mjesto za kampiranje. Više o ovogodišnjem programu pronađite na službenim stranicama Wutzrocka. I Hamburg ima svoj besplatan open air festival I Hamburg ima svoj besplatan open air festival (Foto: Getty Images)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju