Putovanje iziskuje dobro planiranje, a pogotovo ako trebate letjeti zrakoplovom. Izbjegnite ove greške prije nego krenete na put.

1. Nošenje sokova i gelova za tuširanje u ručnoj prtljazi
Ako ne planirate torbu čekirati, nemojte zaboraviti da u ručnoj prtljazi ne smijete imati nikakve tekućine, gelove ili sprejeve veće od 100 mililitara. Ili ih prebacite u kofer, ili kupite minijaturne bočice za održavanje higijene i hidriranje organizma te ih pohranite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem. U suprotnom ćete ostati bez svojih vrijednih stvari.

2. Niste provjerili putovnicu
Imate putovnicu koja vrijedi, ali njezina valjanost ističe za manje od šest mjeseci? Ovo bi mogao biti problem ako planirate putovati u Tursku, Gvajanu ili Vijetnam. Štoviše, neće vas pustiti na let ako se nađete u ovoj situaciji. Provjerite u koje sve zemlje ne smijete s putovnicom čiji rok uskoro ističe prije nego što se uputite u zrakoplovnu luku. Žurno produživanje putovnice je skup sport.

3. Niste si ostavili dovoljno vremena za ukrcavanje
Nekad možete uštedjeti novac ako na željenu destinaciju dođete s nekoliko presjedanja. No imajte na umu da biste si trebali ostaviti dosta vremena za ukrcavanje, a pogotovo ako slijećete na Međunarodnu zračnu luku. Na velikim aerodromima čovjek se lako izgubi, zbog čega biste mogli zakasniti na svoj sljedeći let.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju