Osim u moru, osvježavajući odmor možete potražiti i uz naše rijeke. Ako se odlučite na ovakvu vrstu odmora, morate biti spremni na cjelodnevno uživanje u prirodi, a za cijene ulaznica za kupanje ne morate brinuti. Jednostavno dođite, bacite ručnik i uživajte.

Za vas smo istražili gdje se ove ljetne sezone možete osvježiti, a da za to ne morate potrošiti puno novaca i goriva u automobilu. Mrežnica je zaista je dobra ideja, jer osim čistoće, ova krška rijeka obiluje vrelima, špiljama i prekrasnim slapićima u kojima možete uživati.

Volite li biti smješteni u kampovima, zaputite se u kamp prigodnog naziva Slapić koji se nalazi u Dugoj Resi. Krenete li iz Zagreba autocestom, do njega će vam trebati sat vremena vožnje. Ako se ipak odlučite putovati starom cestom na kojoj putem možete istražiti Eko-park Kraš u Bratini ili prošetati Perivojem dvorca Erdödy, vaš će se put do kampa produljiti za pola sata.

Kamp Slapić se nalazi na desnoj obali Mrežnice i idealno je mjesto za odmor i rekreaciju. Smjestite se u drveni bungalov, spremite stvari, pustite omiljenu pjesmu i jednostavno se zavalite na terasi tik do same Mrežnice. Zvuči primamljivo, zar ne? Iako temperature vode znaju biti niže nego u moru, odvažite se i bacite u modro zelenu rijeku koja će vas očarati svojom čistoćom.

Svježa riječna riba i aktivni odmor

Osim kupanja, u kampu Slapić se možete provozati kanuom. Ovo je svakako dobra ideja jer ćete upoznati sve čari prirode koje ovaj kraj nudi. Ipak, nemojte se previše udaljavati od kampa jer rijeke znaju biti varljive.

Bacite udicu i pokušajte uloviti koju ribu, iznajmite bicikl, zaigrajte tenis ili odbojku. Tu vas očekuju i izvrsna riblja jela koja su pripremljena od najsvježijih namirnica.

Volite li ipak nešto klasičniji smještaj, samo nekoliko metara od Slapića nalazi se Apartman Iva idealan za obiteljski provod. Povedite svoju djecu i priuštite im nezaboravan odmor i zabavu u hladovini. Na terasi možete upijati raznolike boje Mrežnice, a mališani se mogu opustiti u brčkanju u rijeci.

Apartman je uređen u rustikalnom stilu i okružen je zelenilom, što znači da svoj laptop možete ostaviti kod kuće i jednostavno se prepustiti doživljaju. Oči će vam biti odmorne i osjećat ćete se sretno i ispunjeno. Ako vam se ne kupa, sjednite do Mrežnice, umočite noge i promatrajte bogatstvo životinjskog svijeta.

Obavezno ponesite i fotoaparat jer ćete u ovom kraju sigurno okinuti zanimljive fotografije, postajte ih na Instagram i uvjerite prijatelje da ste odabrali pravo mjesto za bijeg od ljetnih vrućina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju