Internetski portal Travel + Leisure svake godine napravi analizu mjesta koje će biti popularni u sljedećoj godini. Na temelju mišljenja turističkih agenata i putnih blogera, ali i dostupnih podataka o otvaranju novih avionskih linija, restorana i hotela predvidjeli su destinacije koje će u 2019. godini zabilježiti porast posjeta.

U nastavku teksta otkrijte kojih će 10 mjesta s europskog kontinenta biti popularni u sljedećoj godini.

1. Berlin, Njemačka
U 2019. glavni njemački grad će obilježiti trideset godina od pada berlinskog zida. Upravo zato grad planira tijekom cijele godine brojne izložbe, koncerte te druga kulturna događanja i manifestacije koji će privući brojne goste. Berlin se u posljednjih nekoliko godina nametnuo i kao uzbudljivo mjesto za gastroljupce koje ne nudi samo currywurst već i mnoga druga jela. Prozvan je i glavnim gradom s najvećim brojem otvorenih restorana za vegane i vegetarijance u Europi.

2. Cambridge, Engleska
Otkako se u Cambridgu otvorio hotel University Arms, sve više gostiju planira put u ovaj grad istoimenog slavnog sveučilišta. Sobe u hotelu su uređene i nose ime prema poznatim diplomantima Oxforda – od Charlesa Darwina do Stephena Hawkinga. Ovo je mjesto idealno za sve ljubitelje engleske povijesti, arhitekture te lokalne kuhinje koja se može istraživati u malim restoranima i tavernama.

3. Elzas, Francuska

Ova pokrajina u Francuskoj poznata je po proizvodnji nekih od najboljih vina na svijetu. Posljednjih je godina poznata i po vrhunskim restoranima ovjenčanima Michelinovim zvjezdicama u kojima se sljubljuju prepoznatljive francuske namirnice i tehnike sa svjetskim gastronomskim trendovima.

Cambridge u Engleskoj bit će hit u 2019. Cambridge u Engleskoj bit će hit u 2019. (Foto: Getty Images)

4. Etyek, Mađarska

Želite li iskušati tradicionalna mađarska vina posjetite selo Etyek koje je udaljeno tridesetak kilometara od Budimpešte. Iako se nekoć smatralo budipeštanskim vinogradom, ovo mjesto posljednjih je godina stavljeno na enološku listu obaveznih mjesta koje treba posjetiti u Mađarskoj.

5. Helsinki, Finska
Glavni grad Finske u posljednje je vrijeme izgradio reputaciju kao idealno mjesto za ljubitelje umjetnosti i dizajna. Tome u prilog pridonijelo je otvaranje nove centralne knjižnice Oodi, ali i Amox Rex, podzemni muzej suvremene umjetnosti.

6. Ischia, Italija

Prekrasni vulkanski otok koji je smješten tek sat vremena od Napulja, savršena je destinacija za ljetni odmor. Čarobno more i prekrasne mediteranske plaže začinjene s domaćom kuhinjom zadovoljit će i najizbirljivije putnike.

7. Madeira, Portugal

Portugalski otok Madeira otkriven je prije 600 godina, a tijekom 2019. (i 2020.) upriličit će brojne proslave na svojim šljunčanim plažama, u atmosferičnim selima i čarobnim vinogradima. Ovo mjesto lijepo je posjetiti u sva četiri godišnja doba.

8. Prag, Češka

Prag i njegove prirodne i kulturne ljepote nikad ne izlaze iz mode, a svake godine privlači sve veći broj turista. No glavni češki grad nije više samo mjesto u kojem se jede gulaš i štrudle, već se ponosi i sa sve više fine dining restorana te šarmantnih bistroa namijenjenih osobama istančanih nepca.

9. Škotska, Ujedinjeno Kraljevstvo
Svi oni koji otputuju u Škotsku ne mogu prestati pričati o dramatičnim prirodnim krajolicama ove zemlje. Uz zapanjujuću prirodu, svakako treba obići i slavne dvorce, ali kušati i lokalnu kuhinju u malim seoskim zalogajnicama.

10. Tisvilde i Danska rivijera

Danski gradić Tisvilde u drevnim je vremena bio sveto mjesto posvećeno bogu Tyru te je privlačio hodočasnike koji su vjerovali da njegova voda ima ljekovita svojstva. Tisvilde i okolna Danska rivijera ponovo je oživjela zahvaljujući mladim ljudima koji su se zaljubili u njezin nepretenciozan šarm. Na ovom je području posljednjih godina otvoreno mnoštvo malih intimnih restorana, pekarnica i butika, kao i nekoliko hotela koji će privući veliku pažnju turista posebno u 2019. godini.

Grad s bezvremenskim talijanskim šarmom kojem advent daje posebnu čaroliju Slađana Trst - 23 Slađana Trst - 6 Slađana Trst - 18 +24 Slađana Trst - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju