1. Korijen čička

Što je to? Debeo smeđi korijen čička može se nabaviti u svježem obliku, no onaj u sušenom obliku, odnosno prahu lakše je dodati pićima.
Kakav ima učinak? Čičak jača korijen vlasišta i sprečava opadanje kose. Uz to ima antioksidativne i antibakterijske karakteristike koje uravnotežuju nadraženu, suhu, premasnu kožu ili onu podložnu aknama.
Kako upotrijebiti? Žličicu praha sušenog čička potopite s 300 ml vode i pustite da odstoji preko noći. Procijedite čaj i pijte ga samostalno ili dodajte u omiljeni smoothie.

2. Kurkuma

Što je to? Kurkuma je korjenast začin kojeg je, poput đumbira, moguće nabaviti u svježem obliku, no na našem je tržištu prisutniji u obliku praha.
Kakav ima učinak? Kurkuma je poznata po svojim anti-upalnim svojstvima, a koristila se stotinama godina u ayurvedi te tradicionalnoj medicini za razna kožna oboljenja. Kurkuma otpušta stres, što je jedan od čestih uzročnika gubitka kose.
Kako upotrijebiti? Pomiješajte 1 čajnu žličicu sušene kurkume u par decilitara tople vode, ili prah direktno dodajte smoothijeu. Pripazite kako miješate jarki žuti začin, jer ostavlja neugodne mrlje na odjeći kojih se teško riješiti.



Ružina vodica

Što je to? Ova tekućina se priprema od pare destiliranih ružinih latica.
Kakav ima učinak? Ružina voda potiče rast kose s efektom najboljeg regeneratora. Povrh svega, bogata je antioksidantima kao i nekim anti-upalnim karakteristikama koje jamče lijep izgled kože.
Kako upotrijebiti? Dodajte jednu žlice rižine vode u čašu obične ili mineralne vode i tako popijte, ili ulijte direktno u sok ili smoothie.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju